Adana’da bir kadını telefonla arayıp 150 bin lira para dolandırdığı ileri sürülen iki kişi yakalandı. Zanlılardan biri mağdur olduklarını ileri sürerek, "Bizi de dolandırdılar, tanımadığım bir kişi hastasına para yatırmak için hesap numaramı istedi Allah rızası için verdim" dedi.

Edinilen bilgiye göre, olay, merkez Yüreğir ilçesine bağlı Başak Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Sakarya’da yaşayan Güner B.’nin telefonu çaldı. Telefonu açtığında bir şahıs Güner B.’ye ismini, nerede çalıştığını, şimdi hangi ilde olduğunu, eşinin adını ve nerede olduğunu söyleyip kendisinin de komiser Ahmet olduğunu ve özel bir görev için aradığını söyledi. Daha sonra ise arayan kişi, kadına bölücü terör örgütünün hesabına girerek terör örgütüne para aktardığını söyleyerek, "Sizin hesabınızdaki paralar eğer müdahale etmezsek PKK’nın eline geçecek. Bu nedenle hesabınızdaki parayı vereceğimiz hesap numaralarına yatırmanız gerekiyor. Hesaba yatıracağınız para devlet güvencesinde olacak, operasyon bittiğinde size geri iade edilecek. Eğer bizimle çalışmazsanız PKK’ya yardım ve yataklıktan işlem görürsünüz. Biz bu bilgileri kimseyle paylaşmayacağız, gizli bir operasyon siz de kimseyle paylaşmayın. Hesabınızdaki bütün parayı bize aktarın. Eğer aktarmazsanız hem paranızdan olacaksınız hem de terörist damgası yiyeceksiniz" dedi.

Güner B. zanlının anlattıklarına inanarak kimseye bir şey söylemeden hesabı bulunduğu bankaya gidip 150 bin lira çekti. Güner B. 150 bin liranın 100 bin lirasını Serdar G.’nin (32) Adana’daki hesabına, 50 bin lirayı da M.Y. isimli bir kadının hesabına yatırdı. Güner B. parayı yatırdıktan sonra kendisini arayan numarayı arayıp bilgi vermek istedi ancak zanlılara bir türlü ulaşamadı. Bunun üzerine dolandırıldığını anlayarak Sakarya Emniyet Müdürlüğü’ne başvurdu. Sakarya polisi yaptığı araştırmada paraların yatırıldığı hesapların Adana’da olduğunu belirlerdi. Bunun üzerine Adana Emniyet Müdürlüğü’ne bilgi verildi. Adana polisi, yaptığı araştırmada Serdar G.’nin ve M.Y.’nin hesaplarına para yatırıldığını belirledi. Bunun üzerine Serdar G.’nin evine operasyon yapıldı. Emniyete getirilen zanlı Cebrail S. (30) isimli bir şahsa hesap numarasını verdiğini söyledi. Polis bu şahsı da bularak gözaltına aldı. Sorgulanan zanlılar suçlamaları kabul etmedi. Zanlılar da sonra adliyeye sevk edildi.

"ALLAH RIZASI İÇİN YARDIM ETTİM"

Adliyeye çıkarılmadan önce zanlılar sağlık kontrolünden geçirilmek üzere adli tıp birimine götürüldü. Sağlık kontrolünden geçtikten sonra polis aracına getirilen zanlılardan Serdar G. basın mensuplarının soruları üzerine, "Dolandıranlar dışarıda, biz mağduruz, bizi de dolandırdılar. Devlet görevini yapamıyor. Milleti nasıl dolandırdılarsa bizi de öyle dolandırdılar. ’Hastaneye ameliyat parası götüreceğiz hesabımızda haciz var sizin hesabı kullanalım’ deyince hesabımı verdim. Onları tanımıyordum hasta deyince Allah rızası için verdim" dedi.

"KARTINI KAYBETTİ HESABINA 50 BİN LİRA YATTI"

Bu arada hesabına 50 bin lira yatan M.Y. isimli kadını da araştıran polis, kadının kartını bir süre önce kaybettiğini, hesabında 50 bin lira para olduğunu öğrenince savcılığa giderek başvuru yaptığı ve hesabını bloke ettiği ortaya çıktı. Bu nedenle polis kadını gözaltına almayarak hesabındaki parayı Güner B.’ye geri verildi.