Aydın’da telefonda kendilerini savcı ve hakim olarak tanıtarak vatandaşları dolandıran çeteye yüzde 10 komisyon ile kuryelik yapan Suriyeli, parayı almak için geldiği evde suçüstü yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Aydın Adliyesi’nden emekli Hakkı Büyüktoprakçı’yı (70) arayıp kendilerini savcı olarak tanıtan kişiler, hakkında bir takip olduğunu söyledi. Telefonla konuşmayı sürdüren sahte savcıya inanan Büyüktoprakçı, Efeler ilçesi Kurtuluş Mahallesi 205 Sokak’taki evine gelen kuryeye 11 bin TL’yi teslim etti. Bununla da yetinmeyen dolandırıcılar, Büyüktoprakçı’dan evini de satmasını istedi.

POLİSLE İŞBİRLİĞİ YAPIP KURYEYİ YAKALATTI

Son talep üzerine dolandırıldığını anlayan Büyüktoprakçı, Asayiş Şube Müdürlüğü’ne giderek yaşadıklarını anlattı. Polisle işbirliği yapan yaşlı adam, dolandırıcıya evinin 90 bin TL’ye satıldığını ve noter işleminin ardından parasını alacağını söyledi.

Büyüktoprakçı’nın paranın hazır olduğunu söylemesi üzerine dün saat 15.00 sıralarında parayı almak için adrese gelen Suriye uyruklu kurye Adnan El S. (21), evde kendisini bekleyen polis ekibi tarafından yakalandı. Sorgulanan şahsın, bir hafta önce de Kadıköy Mahallesi’nde yaşayan Burhan Şahin (59) ve eşi Saniye Şahin’den (56) aynı yöntemle 10 adet bilezik, 2 künye ve küpe aldığı ortaya çıktı.

Suriyeli kuryenin dolandırıcılarla yüzde 10 komisyonla çalıştığı ve teslim etmeye vakit bulamadığı malzemeler de ele geçirildi. Adnan El S., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.