Samsun’da bir kına gecesinde çıkan silahlı kavgada 1 kişinin ölümüne, 1 kişinin de ağır yaralanmasına sebep olduğu iddia edilen şahıs, sorgulanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelinin kınada çıkan kavgayı önlemek için havaya ateş açtığını, kendisine müdahale edilmesi sonucu kazara 2 kişiyi vurduğunu söylediği öğrenildi.

Olay, Tekkeköy ilçesi 19 Mayıs Mahallesi’nde dün akşam saat 18.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, mahalledeki bir evin bahçesinde düzenlenen kına gecesinde halay çekildiği sırada kavga çıktı. Kavgada tabancayla ateş açılması sonucu Celil Yıldız (44) ve Selçuk Tekinaslan (26) ağır yaralandı. 112 Acil Servis ekipleri tarafından Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan evli ve 2 çocuk babası Celil Yıldız’ın yolda öldüğü tespit edildi. Özel bir hastaneye kaldırılan Selçuk Tekinaslan ise tedavi altına alındı.

1 kişinin ölümüne, 1 kişinin de yaralanmasına sebep olduğu iddia edilen evli ve 2 çocuk babası İsmail K. (36) ise olaydan sonra kaçtı. Yakalanan zanlı, Cinayet Bürosu’ndaki sorgusunun ardından bugün Samsun Adliyesi’ne sevk edildi. İsmail K.’nın "Düğünde kavga çıkmıştı. Ruhsatsız tabancamı çekip havaya doğru 6 el ateş ettim. Vurulan kişileri tanımıyorum ve aramızda da hiçbir husumet yok. Tabancayla kavgayı önlemek için ateş açtığımda elimdeki silaha müdahale eden oldu. Olay bu şekilde meydana geldi. Kimseyi öldürme ve yaralama kastım yok" dediği öğrenildi.