Bilecik’te polis ekiplerinin “Dur” ihtarına uymayan çalıntı otomobil park halinde bulundu.

Edinilen bilgiye göre; Ertuğrulgazi mahallesindeki vatandaşlar bir otomobilin devamlı aynı sokak üzerinde gezmelerinde şüphelenerek durumu polise bildirdi. Bunun üzerine olay bölgesine gelen İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri şüpheli otomobil üzerinde çalışma başlattı. Aynı mahallede görülen şüpheli otomobil, ekiplerin “Dur” ihtarına uymayarak olay yerinden kaçtı. Bunun üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü çalışanları bu otomobil üzerinde şehrin dört bir yanında arama çalışması başlattı. İlk olarak mobese kameralarından tespit edilen 06 GDT 99 plakalı otomobili yakalamak için tüm ekipler seferber oldu. Yapılan çalışmalar sonucu şüpheli araç, İsmetpaşa Mahallesi Nevzat Sokak´ta terk edilmiş bir şekilde park halinde bulundu.

Asayiş Şubesi ekiplerinin incelemesinde, plakanın ikiz olduğu ve başka bir otomobile ait olduğu anlaşıldı. Yapılan araştırmalar sonucunda, İstanbul´da özel bir eğitim kurumuna ait olan otomobile ait gerçek plakanın 34 DYK 61 olduğunu ve 1 Ekim 2014 tarihinde İstanbul Pendik İlçe Jandarma Komutanlığı’nda çalıntı kaydının bulunduğu anlaşıldı.

Otomobilin kapılarından parmak izi alan olay yeri inceleme ekiplerinin, geniş kapsamlı araştırma yapacağı öğrenilirken, ekipler ayrıca çevrede geniş çaplı güvenlik önlemleri aldı.