Ergenekon davasında ağırlaştırılmış müebbet, Balyoz davasında ise 16 yıl hapis cezasına çarptırılan emekli Kurmay Albay Dursun Çiçek, soruşturmalarda usulsüzlüklere neden olduğunu iddia ettiği hakimler ve polisler hakkında suç duyurusunda bulundu. Çiçek, “Paralel yapı denen bu örgütle gençlerimiz için mücadele edeceğiz” dedi.

Emekli Kurmay Albay Dursun Çiçek, kızı ve avukatı İrem Çiçek ile birlikte “orduya kumpas” iddialarına ilişkin soruşturmada ifade vermek üzere Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne geldi. Adliye girişinde basın mensuplarına açıklama yapan Çiçek, “Bize kumpas kuran, iftira atan her kim varsa adil yargılanmasını isteyerek onlardan hesap sormak için hayatımın sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi.

“5 yıldır bir hukuk mücadelesi veriyoruz. Bu mücadelenin bizce en önemli safhası bize kurulan kumpasın failleri hakkında yapılacak soruşturma ve sonunda yapılacak yargılama” diyen Çiçek, “O konuda ilgili savcılara suç duyurusunda bulunmak üzere kızım ve avukatımla beraber Çağlayan Adliyesi’ndeyiz. Paralel yapı denen bu örgütle sizler için, gençlerimiz için mücadele edeceğiz” şeklinde konuştu.

“BU MÜCADELE KİN NEFRET DOLU BİR MÜCADELE DEĞİLDİR”

Teğmenken hukuk fakültesini kazandığını ifade eden Çiçek şöyle konuştu:

“Bu konuda daha güçlü olmak adına öğrenciliğe başladım. Bende biraz farklı oldu. Önce uygulamalardan adalet nedir, yargılama nedir, hukuk nedir, uygulamalardan tecrübe kazandım. Şimdi bunu derslerle beraber inşallah kızımın stajyer avukatı olarak devam ettireceğim. Bize kumpas kuran, iftira atan her kim varsa adil yargılanmasını isteyerek onlardan hesap sormak için hayatımın sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bu mücadele şahsi bir mücadele değildir. Kin, nefret dolu bir mücadele değildir, insanlık ve medeniyet dolu bir mücadeledir. Özellikle de gençlerimiz için, bize yapılanların onlara yapılmaması için, evlatlarımız için bu mücadele boynumuzun borcudur. Bunu da zafere, sonuca ulaştıracağımıza inanıyorum.”

Gerek Ergenekon, gerekse Balyoz davasında kumpasta görev alan polisler, yargıçlar, şüpheli şahıslar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirten Çiçek, “Hakkında hiçbir soruşturma olmayan bir kişiyi, suçlama olmayan bir kişiyi yasadışı dinleyerek, onu takip ederek hakkında bilgi toplamak, paralel örgüte yazılacak iftiralar ve suçlamalar için bilgi temin etmek, hakim için savcı için bırakın her insan için suçtur. Bunların belgelerini savcılara sunacağız” dedi.

“YAPTIĞIMIZ SUÇ DUYURULARINI SORUŞTURACAK SAVCI DAHİ BULAMIYORDUK”

“Bundan 5 yıl önceki süreçle aynı değiliz” diyen Dursun Çiçek’in kızı ve Avukatı İrem Çiçek ise, “Artık bu kumpası ortaya koyanları bir gün bulacağız, asıl yargılamalar o gün başlayacak diyorduk, şimdi ilk kez bir adım atıldı. Çünkü daha önce yaptığımız suç duyurularını soruşturacak savcı dahi bulamıyorduk. Fakat şimdi en azından yaptığımız suç duyurularını işleme koyan hem Balyoz için hem Ergenekon için olmak üzere iki savcı var. Ergenekon davasında yargı mensupları, polisler, gizli tanıklar, usul ve yasaya aykırı rapor düzenleyen Adli Tıp Kurumu üyeleri dahil emniyet ekspertiz üyeleri, tabi bunların hepsi delillerle buradayız. Bugün bu insanların yargılanmaları için zaten eldeki deliller yeterli. Bunu soruşturacak bir savcıya gidip bu defa müşteki olarak ifade vermek üzere hazırız. Bunu sonlandırana kadar bu devam edecek” şeklinde konuştu.

ZEKERİYA ÖZ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Çiçek, savcılığa verdiği suç duyurusu dilekçesinde Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılar Zekeriya Öz, Fikret Seçen, Mehmet Ali Pekgüzel, Ercan Şafak, Murat Yönder, Cihan Kansız, Nihat Taşkın, Mehmet Murat Dalkuş, Balyoz soruşturmasını yürüten savcılar Bilal Bayraktar, Ali Haydar, Hüseyin Kaplan, Savaş Kırbaş hakkında suç duyurusunda bulundu. Çiçek ayrıca, Ergenekon ve Balyoz davasına bakan hakimler, gazeteci Mehmet Baransu ve polis müdürleri Ramazan Akyürek, Ali Fuat Yılmazer, Yurt Atayün başta olmak üzere görev alan polis memurları hakkında da suç duyurusunda bulundu.