Düzce İl Emniyet Müdürlüğü tarafından il genelinde huzur operasyonu düzenlendi.

Düzce il Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Terörle Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Asayiş, Güvenlik, Trafik ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüklerine bağlı sivil ve resmi polisler huzur operasyonu düzenledi. Ekipler, Düzce’nin tüm giriş ve çıkışlarında trafikte seyreden araçları durdurarak arama yaptı. Bir başka polis grubu ise Kalıcı Konutlar ve kent merkezindeki eğlence mekanları ile kahvehanelere baskın düzenledi. İş yerlerinde kimlik kontrolü yapılırken, içeride sigara kullanımı ve aranan şahıslarla ilgili incelemede bulunuldu. Baskın yapılan eğlence mekanları ve umuma açık yerlerde, ruhsat ve kimlik kontrolü de yapıldı.

Denetimlerde 422 kişiye kimlik kontrolü yapılırken, çeşitli suçlardan aranan 8 kişi gözaltına alındı. Aramalarda 1 ruhsatsız tabanca ve tabancaya ait 21 adet mermi yakalandı. Yapılan operasyonlarda 64 araçta tek tek arama yapılırken, kusurlu görülen 2 araç trafikten men edildi. Çeşitli eksiklikleri bulunan 5 araca da 3 bin 500 TL para cezası kesildi.

Emniyet yetkilileri kentin huzur ve asayişini sağlamak amacıyla bu tür huzur operasyonlarının devam edeceğini bildirdiler.