Edirne’de, ısıtıcıdan çıktığı iddia edilen yangında, tarihi bina kül oldu.

Edinilen bilgiye göre, Edirne’nin Kaleiçi semtinde Maarif Caddesi üzerinde bulunan ve lokanta olarak işletilen tarihi ahşap binanın ikinci katında ısıtıcının yastığın üstüne devrilmesi sonucu yangın çıktı. Sibel Barshan’ın işletmeciliğini yaptığı tarihi bina, Edirne Belediyesi itfaiye ekiplerinin uzun süren çalışmaları sonucu ancak kontrol altına alınabildi. Tarihi bina, çıkan yangın sonrası kullanılamaz hale gelirken, binanın çatısı ve odaları kül oldu.

Öte yandan, tarihi binada çıkan yangın yan tarafta bulunan bir eve de sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle büyümeden söndürüldü. Tarihi binanın yakınında oturan Hüsnüye Döngel, polis ve itfaiye ekiplerinin olay yerine gelmesiyle yangını öğrendiklerini ve kendilerini hemen dışarıya attıklarını söyledi.

"ÇOK ŞÜKÜR CAN KAYBIMIZ YOK"

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, tarihi binada çıkan yangını kontrol altına aldıklarını ve can kaybı yaşanmadığı için mutlu olduklarını belirterek, "Böyle bir şeyin olmasını hiç kimse istemez ama bu tür yangınlarda en çok dikkat edilen şey can kaybı olmaması. Çok şükür can kaybımız yok. Yangının çıkış sebebi yastığın üzerine ufo devrilmiş ondan çıkmış yangın" dedi.

Tarihi binada, Melek Anne Ev Yemekleri isimli işletmenin sahibi Sibel Barshan ise ekmek teknesinin yanışını yaşlı gözlerle izledi.

Olay yerine gelen çok sayıda vatandaş da polis ekiplerinin çektiği şeritlerin arkasından yangını meraklı gözlerle izledi.