Edirne’de, geçtiğimiz haftalarda bir barda yaşanan ‘yan bakma’ kavgası sonrası bir kişinin silahla başından vurularak öldürüldüğü olayın katil zanlısı tutuklandı.

Olay, 11 Aralık 2014 Perşembe günü Trakya Üniversitesi Ayşekadın Yerleşkesi karşısında bulunan ‘Sokakta Hayat Var’ isimli cadde üzerinde bir eğlence mekanında gerçekleşmişti. İddiaya göre, Edirne’nin tanınmış iş adamlarından ve aynı zamanda Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri eski ağalarından olan Mustafa A.’nın oğlu Volkan A’nın, ‘yan bakma’ kavgası sonrası Ankara’da ’Kürt Ahmet’ diye tanınan Ahmet Turgut’un yeğeni olduğu iddia edilen ve aynı zamanda Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda gümrük personeli olduğu öğrenilen Ömer Turgut’u, barın tuvaletinde başına tek el ateş ederek vurarak öldürmüş ve olay yerinden kaçmıştı.

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan titiz takip sonucu zanlı Volkan A. dün İstanbul Esenler’de bulunan bir evde yakalandı. Emniyet güçlerinin nezaretinde Edirne’ye getirilen ve sağlık kontrollerinin ardından adliyeye sevk edilen Volkan A. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.