İzmir Valiliği’nden yapılan açıklamada; Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından 01-03 Kasım tarihleri arasında icra edilen devriye görevlerinde toplam 51 göçmenin kurtarıldığı, 3 göçmen kaçakçısının da yakalandığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre; Sahil Güvenlik ekipleri, 1 Kasım tarihinde Aydın ili, Didim ilçesi Tekağaç Burnu önlerinde tamamı Suriye uyruklu olmak üzere 5 erkek göçmen kurtarırken, yine aynı tarihte Muğla ili, Bodrum ilçesi Ortakent açıklarında 4 erkek ve 4 kadın olmak üzere toplam 8 Suriye uyruklu göçmen kurtarılmış ve 1 Türk göçmen kaçakçısı yakalanmıştır. Ayrıca yapılan çalışmalar neticesinde olayla ilgisi bulunan 1 lastik bot ele geçirildi ve 1 göçmen kaçakçısı yakalandı.

2 Kasım tarihinde ise İzmir ili, Seferihisar ilçesi Teke Burnu açıklarında 29 erkek, 7 kadın ve 2 çocuk olmak üzere 12 Afganistan, 11 Eritre, 4 Irak, 1 Gambiya, 9 Komoros ve 1 Kamerun uyruklu toplam 38 göçmen kurtarıldı. Ekipler aynı tarihte, Muğla ili, Marmaris ilçesi, Aksaz Turnalı kayalıklarında SUDA isimli 23 metrelik Türk Bayraklı bir guletin içinde 5 kişi ile birlikte karaya oturduğu ihbarının alınması üzerine Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından süratle olay yerine intikal edilerek, teknede bulunan şahıslar tarafından herhangi bir yardım ve tahliye talebinde bulunulmamış, teknenin kendi imkanları ile bölgeden çektirileceği öğrenildi. Bölgede can ve mal emniyetini tehlikeye düşürecek bir hususa ve deniz kirliliğine rastlanılmadı. Aynı gün, Bodrum ilçesi önlerinde Afganistan uyruklu 1 erkek göçmen kaçakçısı yakalandı.