Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) Mardin Artuklu Üniversitesi temsilciliği, bir süre önce yolsuzluk iddialarını gündeme getirdiklerini belirtti.

Eğitim Bir-Sen Mardin Artuklu Üniversitesi temsilciliği tarafından yapılan açıklamada, Mardin Artuklu Üniversitesi yönetiminin üniversite çalışanları üzerinde kurduğu baskı ve mobbing uygulamalarının kesintiye uğramaksızın devam ettiği ileri sürüldü. Açıklamada, "Üniversite çalışanlarının her türlü özlük ve demokratik haklarının çiğnendiği keyfi yönetim uygulamaları, çalışanlarda ’bu kadar gündem arasında kaderimize terk edildik, bu böyle devam edecek’ söylem ve algısının oluşmasına neden olmuştur. Bu algının oluşması üniversite idaresinin uzun bir süredir çalışanlar üzerinde kurmuş olduğu keyfi uygulamalarına dair önleyici ve sınırlayıcı bir teşebbüsün olmamasından ileri gelmektedir" denildi.

Hem Memur-Sen hem de Eğitim Bir-Sen temsilciliği olarak üniversite içerisinde meydana gelen hak ihlallerini ve usulsüzlükleri daha önce de çeşitli vesilelerle kamuoyu ile paylaştıkları dikkat çekilen açıklamada, "Bir sivil toplum kuruluşu olarak üniversite çalışanlarına yönelik bu baskı ve hak ihlalleri ile üniversitedeki usulsüzlükler karşısında hiçbir zaman ’sabredelim bu da geçer, hiçbir zulüm baki değildir’ anlayışıyla tepkisiz kalmadık bundan sonra da kalmayacağız" ifadelerine yer verildi.