“Paralel Yapı” iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınıp serbest bırakılan Ekrem Dumanlı, “Hiçbir kanunsuz işimiz yok” dedi.

Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, mahkemenin kararının ardından adliye önünde bekleyen kalabalığa seslendi. Soruşturma kapsamında tutuklanan Hidayet Karaca’nın oğlunu da yanına alarak bir konuşma yapan Dumanlı, kanunsuz hiçbir işleri olmadığını söyledi. Dumanlı, “Bir gazetenin genel yayın yönetmenini gözaltına aldılar. Algı operasyonunun hedefi belliydi. Türkiye büyük yara aldı. Türkiye’yi dünyaya rezil etmek isteyenlerin yaptığı çalışma ortaya çıktı. Bana terör örgütü üyesi diyenlere aynıyla iade ediyorum. Zaman Gazetesi’ne terör yayını diyene aynen iade ediyorum. Allah’tan korkun. Yaklaşık 30 senedir yayın yapan bir gazeteye iftira ederken Allah’tan korkun. 20 yıldır gazetecilik yapan benim gibi insana, meslektaşlarıma terör örgütü üyesi diyenlere aynıyla iade ediyoruz. Sonuçta geldiler, bizi gözaltına aldılar. Açıktan açığa dedim ki gözaltına alınmaktan da, hapse gönderilmekten de korkmayız, idam sehpasına çıkılacaksa adeta düğüne gidiyor gibi korkmayız. Herkes sussa basın susmaz, herkes korksa medya korkmaz, medyada korksa Zaman korkmaz” dedi.

4 gün boyunca emniyette kaldıklarını hatırlatan Dumanlı, “Nezarethanede devletin birimidir. Emniyette de, adliyede şunu söyledik; bir suçumuz varsa hayatımız da, özgürlüğümüz de feda olsun. Çünkü bir suçumuz yok, kimseye diyet borcumuz yok, hiçbir kanunsuz işimiz yok. 4 gün bekletildikten sonra savcının huzuruna çıktık. Sizde o soruları gördünüz. Hangi yazar talimatla yazı yazıyor? Bizde satılık kalem yok, bizde kiralık kalem yok. Bir tane haber herkül.org’tan aynen alınmış haber bir de iki köşe yazarının yazdığı yazı. 6 gündür çektiğimiz ıstırabın sebebi bu. 2 tane köşe yazısı, bir tane haber. Maalesef bütün gece boyunca savcıya ifade verdik. En sonunda savcıya dedim ki ‘bütün bize yapılanların sebebi iki yazı mı.’ ‘Evet’ dedi. Yazılarda kanunsuz hiçbir şey yok. İki gündür eksi 7’de duruyoruz. Yerin altında 7 kat aşağıdaymış. Madem nezarethaneyi yaptın, insan iki tane petek koymaz mı?” diye konuştu.

“Cebinde tırnak makası taşımayanlara terörist diyenleri Allah ıslah etsin” diyen Ekrem Dumanlı, “Siz yakalama emrini hangi adrese yazdıysanız o adrese gidip bekledim. Korkumuz yok, çünkü suçumuz yok” dedi.

Demokrasiden, özgürlüklerden, fikir hürriyetinden, adaletten, cesaretten ve dirayetten geriye dönüş olmadığını belirten Ekrem Dumanlı, “Korkaklar korkup gidebilir ama bu can bu tende olduğu müddetçe ne ben susarım, ne Zaman Gazetesi’nde çalışanlar susar” diye konuştu.

Dumanlı, suçlamalarla ilgili elde somut bir şey olmadığını ifade ederek, “Alın dosyayı inceleyin. Hakime de söyledim; bir suç unsuru varsa ben çıkmak istemiyorum, bebeğim oldu görmek istemiyorum suçum varsa. Eğer bu ülkeye, bu vatana karşı, demokrasiye karşı bir yanlış yaptıysam 10 sene değil, ömür boyu çıkmak istemem. Bir suçumuz yok. İçimde bir burukluk var. Değerli arkadaşım Hidayet Karaca da burada olmalıydı. Hidayet’in suçu nedir? Hidayet Beye yapılan suçlamaları da okudum. Hidayet Beye bir leke gelmez, ama bu iftirayı atanların alınlarında leke durur. Bir televizyon dizisi bu. Ben televizyon özürlüyüm, televizyon izleyemem, diziyi de pek takip etmedim ama replikleri okudum. Yahu bundan ne olur? Ben suçum olmadığı için, serbest bırakıldığım için hak yerini bulmuştur ama eksiktir, yanlıştır. Samanyolu yöneticisi Hidayet Karaca’nın tutuklanması yanlıştır. Hidayet Beyin oğlu burada. O bize Hidayet Beyin emaneti. Bu kötü muamele devam edebilir. Herkes sussa Zaman susmaz” şeklinde konuştu.