Adana’da kahvede okey oynarken el şakası yaptığı kişiyi küfür ettiği için bıçakla öldürdüğü ileri sürülen sanık hakkında ’kasten öldürme’ suçlamasıyla ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Geçen 20 Ağustos’ta Seyhan ilçesindeki Tapanyiğit İşhanı’nda bulunan kahvehanede meydana gelen olayda iddiaya göre, Ergün Bağ (43) arkadaşlarıyla okey oynarken Mehmet Mutlugil’e (34) el şakası yaptı. Bu davranıştan hoşlanmadığını söyleyip tepki gösteren Mehmet Mutlugil, oyunu bırakıp kahveden çıktı. Arkasından giden Ergün Bağ, Mehmet Mutlugil ile tartışmaya başladı. Kavgaya dönüşen olayda Ergün Bağ, üzerinde taşıdığı bıçakla Mehmet Mutlugil’i karnından bıçakladı. Mutlugil, ağır yaralı olarak hastanede tedavi altına alındı. Bağ ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Yaralı Mehmet Mutlugil, olaydan 20 gün sonra tedavi gördüğü hastanede yaşamını kaybedince gözaltına alınan Bağ bu kez tutuklandı.

İfadesinde Mehmet Mutlugil’i tanıdığını ama yakın arkadaşı olmadığını belirten Bağ, “Kahvede yanımdan geçerken sebepsiz yere küfür etti, eliyle enseme vurdu. Girdiği lavabodan çıktıktan sonra da küfürlerine devam etti. Dışarı çıkınca peşinden gittim ve neden küfür ettiğini sordum. Köftecideki bıçağı beline soktu. ’Namusun varsa kaçma’ deyip küfrederek üzerime geldi. Yumrukla vurdu. Elini beline attı. Belindeki bıçağı aldım. Kendimi korumak amaçlı bıçak savurdum. Öldürmek amaçlı değil kendimi korumak için yaptım” dedi.

Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, Ergün Bağ hakkında, olayda tahrik olmadığına vurgu yaparak ’kasten öldürme’ suçlamasıyla ömür boyu hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı. Bağ, önümüzdeki günlerde Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak.