Elazığ’da 10 Eylül tarihinde ağaç altında cesedi bulunan Murat Kama ile ilgili aranan son şüpheli O.E. de jandarma tarafından yakalanarak çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Olay, 10 Eylül 2014 tarihinde merkez Harput ile Yıldızbağları Mahallesi arasında bulunan dağlık ve ağaçlık alanda meydana gelmişti. Bir şahsın ağaçların altında yüz üstü yattığını görenlerin, durumu sağlık ekiplerine haber vermesiyle olay ortaya çıkmıştı. Yüz üstü yatan şahsın 34 yaşındaki Murat Kama olduğu ve yüzünden av tüfeği ile vurularak öldürüldüğü belirlenmişti. Elazığ İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı birimler yapılan araştırmada sonrası cinayetin asıl şüphelisi Tuncay Ö. (30) cinayetten 33 gün sonra yakalanmıştı. Cinayetin diğer şüphelilerinden M.E., R.G. ve O.K. olaydan bir hafta sonra yakalanarak adliyeye sevk edilmiş, 3 şüpheliden M.E., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmış 2 şüpheli de tutuklanmıştı.

Elazığ İl Jandarma Komutanlığı ekipleri olaya karıştığı iddia edilen 5. şüphelinin de O.E. olduğunu tespit etti. Jandarma ekipleri yaptıkları araştırma sonrasında şüpheli O.E.’nin merkez İstasyon Caddesi’nde olduğunu ve şehir dışına çıkmaya hazırlandığını öğrendi. Baskın yapan jandarma ekipleri, şüpheli O.E.’yi kent merkezinde yakaladı. Yakalanan şüpheli kasten adam öldürme suçundan dolayı adliyeye sevk edildi. Şüpheli çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.