Ordu’nun Kumru ilçesinde yaşayan Kadriye Yılmaz(60), elini yük taşımada kullanılan asansörün makara sistemine kaptırarak yaralandı.

Kadriye Yılmaz, 112 ekiplerince Özel Avrasya Medi-Tech Hastanesi’ne kaldırıldı. Sağ el parmaklarında kopma noktasına kadar gelen, ezilme tespit edilen hastaya Özel Avrasya Medi-Tech Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Metin Arıcı müdahale etti. Servise yatışı yapılan ve tetkikleri tamamlandıktan sonra ameliyat masasına yatan Kadriye Yılmaz, başarılı bir operasyonla parmaklarını kaybetmekten kurtuldu.

Opr. Dr. Metin Arıcı yaptığı açıklamada, “Hastamıza acil serviste müdahale ettikten sonra ameliyata aldık. Hastanemize getirildiğinde sağ el parmakları ezilmiş, başparmağı kopma noktasına gelmiş, işaret parmağının kemikleri kırılmış ve orta parmağının derisi parçalanmış haldeydi. Hastamızın başparmağı mikrocerrahi yöntemi ile yerine dikildi. İşaret parmağı kırıkları ameliyat ile düzeltildi. El yaralanmaları özellikle yaz aylarında büyük artış gösterdi. Bu tür yaralanmalarda veya kopmalarda Hastanın veya kopan parçanın bir an önce mikrocerrahi ve el cerrahisi eğitimi almış bir hekimin bulunduğu, mikrocerrahi işlemler ile parmakların dikilebildiği en yakın bir sağlık kuruluşuna ulaştırılması cerrahi tedavinin başarısını arttıran en önemli etkendir” dedi.

Tedavisi devam eden hasta eski sağlığına kavuşmanın sevincini yaşarken, doktor ve hasta yakınlarına teşekkürlerini iletti.