Antalya’nın Elmalı ilçesi Akçay Mahallesi’nde çiftçilerin ağıllarına saldıran kurtlar, 13 koyunu telef etti.

Elmalı ilçesi Akçay Mahallesi’nde damızlık üretim yapan Ramazan Büyükaydın, sabah 06.45’te sürüyü kontrol etmek üzere ağıla girdi. Büyükaydın gördüğü manzara karşısında şoke oldu. Ramazan Büyükaydın’ın oğlu Davut Büyükaydın, "Milli Parklar bu kurtları koruyor. Bu hayvanları öldürmemiz durumunda büyük cezaları var. Bu hayvanlar korunuyor fakat bizim besi hayvanlarımızın hiçbir güvencesi yok. Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nü arayarak tespit tutanağı için başvurduk. Durumun tutanağı tutuldu. Ayrıca Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Antalya Şube Müdürlüğü ile de iletişime geçtik" dedi.

Koyunların geçtiğimiz yıllarda Ziraat Bankası’nın desteğiyle alındığını aktaran Davut Büyükaydın, 26 koyunun kurt saldırısından etkilendiğini ve diğer koyunların da adeta donup kaldığını belirtti. Kurtların 13 koyunu parçaladığını, kalan diğer koyunların ise yaralandığını, muhtemelen onların da telef olacağını kaydeden Büyükaydın, kurtların ovaya inmesinin normal bir durum olmadığını ve gerekli önlemlerin alınması gerektiğini aktardı.

Toplam 26 koyunun kurt saldırısından etkilendiği belirten Elmalı Batı Toros Yörük Türkmen Obaları Derneği Başkanı Davut Büyükaydın, ilk tespite göre 13 koyunun parçalanarak telef olduğunu aktardı.