Beşiktaş’ta 7 Haziran 2015’te Albay Çetin Oğuz ve eşi Asuman Oğuz’a silahlı saldırı düzenlenmesine ilişkin görülen davada mahkeme, 2 sanığı Anayasal düzeni bozmaya teşebbüs etmekten müebbet hapse çarptırdı.

Beşiktaş’ta 7 Haziran seçimlerinde oy kullandıktan sonra evlerine doğru yürüdükleri sırada Albay Çetin Oğuz ve eşi Asuman Oğuz’a motosiklet üzerinden silahlı saldırıda bulunduklarına ilişkin 3’ü tutuklu, biri firari toplam 6 sanıklı dava, karara bağlandı.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, tutuklu sanıklar Ali Haydar Yeşil, Serhat Karakoç salonda hazır bulunurken tutuklu sanık Esat Naci Yıldırım ise Ses ve görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı.

Duruşmada söz alan sanıklar son savunmalarını yaparak beraatlerini talep ettiler.

Müebbet ve 23 yıl 10 ay hapis

Son sözlerin sorulmasının ardından kararını açıklayan mahkeme, sanıklardan Esat Naci Yıldırım ve Serhat Karakoç’u “Anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs’ etmek suçundan müebbet hapse çarptırdı. Mahkeme ayrıca bu sanıklardan Yıldırım’ı ‘Kasten öldürmeye teşebbüs ve ruhsatsız silah bulundurmak’ suçlarından 23 Yıl 10 ay hapisle cezalandırırken sanık Serhat Karakoç’u ise ‘Kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 16 yıl 8 ay hapse mahkum etti.

Sanıklardan Ali Haydar Çelik‘i ‘Örgüt üyeliği ve belgede sahtecilik’ suçlarından 10 yıl hapse mahkum eden mahkeme sanık Özgül Yapışkan’ı ise ‘Örgüt üyeliği ve tehlikeli maddeleri bulundurmak’ suçlarından 11 yıl 8 ay hapse çarptırdı.

Sanıklardan Murat Yerlikaya’nın beraatine karar mahkeme firari sanık Cem Yıldız hakkındaki dosyasını ise ayırdı.