Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü binasında tehlike oluşturan merdiven boşluğuna asılacak fileler için kanca takarken 5. kattan aşağı düşerek hayatını kaybeden emekli işçi Erdoğan Orhan, eşinin yanında toprağa verildi. Emekli işçinin, banka kredisini ödemek ve oğlunun askere gidecek olmasından dolayı ek işlerde çalıştığı öğrenildi.

Olay, dün Keban yolu üzerinde bulunan Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü binasında meydana gelmişti. Emekli olmasına rağmen bir firmanın verdiği ek işlerde çalışan 52 yaşındaki Erdoğan Orhan, düşmeleri engelleyecek filelerin takılması için kanca çaktığı sırada 5. kattan düşerek hayatını kaybetmişti.

Orhan’ın cenazesi bugün yaşadığı Sanayi Mahallesi’nde bulunan Ağa Çelik Camisi’ne getirildi. Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Asri Mezarlığı’na götürülen Orhan’ın cenazesi, 3 ay önce kanserden öldüğü öğrenilen eşi Nevriye Orhan’ın (51) mezarının yanında toprağa verildi.

Peş peşe yengesi ve kardeşini kaybettiklerini belirten Hasan Orhan, "Ağabeyim maddi imkansızlıklar nedeniyle çalışmak zorunda kaldı. Ağabeyimin maddi durumu iyi olmadığı için bankadan kredi çekmişti. Evleri de kiraydı. Eşinin rahatsızlığı ve oğlunun askere gidecek olması nedeniyle çalışmıyor olmasından dolayı ek işlere gidiyordu" dedi.

Kardeşinin sağlık il müdürlüğü binasında çalıştığı sırada boşluktan düşerek hayatını kaybettiğini dile getiren Hasan Orhan, "3 ay önce ölen eşinin yanına defnedeceğiz. Umarım bundan sonra bu tür kazalar yaşanmaz. Bu tür kazaların önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınmasını istiyorum” şeklinde konuştu.