Bursa’nın İznik ilçesinde, ortadan kaybolduktan 6 yıl sonra kemikleri evlerinin bahçesinde gömülü bulunan emlak zengini 80 yaşındaki Emine ve 86 yaşındaki Ahmet Refik Öner çiftinin cinayet şüphelisi oğulları Kenan Öner ikinci kez hakim karşısına çıktı. İki kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası talebiyle yargılanan Öner, cinayetle ilgisi olmadığını, işkence ve baskı altında ifadesinin alındığını, kendisine kurulan komployu ortaya çıkartacağını söyledi. Ablası Zeliha Bedel ise, anne ve babasının yanı sıra Fransa’daki cinayeti de kardeşinin işlediğini, kayıp olan karısını da öldürdüğünü iddia etti.

İznik’teki Beyler Mahallesi’nde 6 yıl önce kaybolan Emine-Ahmet Refik Öner çiftinin cesetleri evlerinin bahçesine gömülü olarak bulunmuştu. Anne ve babasını öldürmekten tutuklu yargılanan 56 yaşındaki Kenan Öner hakkında 25 sayfadan oluşan iddianame hazırlanarak, “kasten öldürme”, “tasarlayarak ve canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme” suçlarından iki kez ağırlaştırılmış ömür boyu cezasına çarptırılmasını istedi. Bursa H Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Kenan Öner, İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ikinci duruşmasına yoğun güvenlik tedbirleri altında getirildi.

Mahkeme başkanının, “Günlükteki notlarda anne babasını öldürüp, parçaladıktan sonra bidonlara koyarak, kemiklerin erimesi için tuz ruhu döktüğü, evinin bahçesinde iki gün kazı yaparak buraya gömdüğü, ayrıca notlar arasında cesetlerin gömülü olduğu yerin krokisinin bulunduğu” şeklindeki iddianameyi kabul etmeyen Kenan Öner, “Anne-babamı ben öldürmedim. Sözü edilen tarihlerde ben İstanbul’daydım. Olayın gerçekleşme şekli ile ilgili günlüklerden ve bugünlükleri benim yazdığımdan bahsediliyor. Kendime ait 70-80 civarında ajandam ve günlük olarak notlarım var. Cinayeti anlatan notları ve krokiyi görmek istiyorum. Farklı tarihlerdeki notlar birleştirilerek komplo kurulmuş olabilir. O ajandalar geldiğinde üzerime kurulan komployu ıspatlayacağım” dedi.

Duruşmaya katılan zanlının ablası Zeliha Bedel ise, “Anne babamı kardeşim öldürdü. Günlük notlarını saklayarak adaleti yanıltmaya çalışıyor. Anne babamın yanı sıra iki cesedi daha var. Fransa’daki cinayetin yanı sıra kayıp olan karısını da öldürüp gömdü” dedi.

Zeliha Bedel, mahkeme çıkışında basın mensuplarının sorularını da cevaplayarak, “Bahsettiği günlükleri ben görmedim, montaj falan olmaz. Kenan son oyalamalarını yapıyor. Emin olunmazsa katiyen kardeşe iftira edilmez. 1986’dan beri biz onu takip ediyoruz” dedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Kenan Öner’in söz ettiği günlüklerin yazılı olduğu ajandaların İznik Cumhuriyet Savcılığından incelenmesi için talep edilmesine, sanığın tutukluluk halinin devamına ve duruşmanın 12 Kasım 2014 Çarşamba günü saat 14.00’e ertelenmesine karar verdi.