Karaman'da bir cep telefonu bayisine giren zanlı, çaldığı 101 telefonla yakalanarak çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Külhan Mahallesi Yeni Minare Caddesi üzerinde bulunan bir cep telefonu satış merkezi sabaha karşı 04.00 civarında soyuldu. Kapıdaki kilidi kıran zanlı dükkanın içerisinde bulunan 101 adet sıfır akıllı telefonu aldıktan sonra kamera kayıt cihazını ve dükkanda bulunan güç kaynağını da yanında götürdü. 

Sabah dükkanını açmak için gelen iş yeri sahibi Yahya Koçak iş yerinin soyulduğunu fark edince hemen polise bildirdi. Hırsızlık ihbarını alan Karaman Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerin geniş çaplı araştırma ve soruşturma sonucunda zanlı kıskıvrak yakalandı.Polis yaptığı operasyonda çalınan malzemeleri de ele geçirirken, zanlını soyduğu dükkanın hemen bitişiğindeki cep telefonu bayisi sahibidi olduğu tespit edildi. 80 bin TL değerindeki telefonlarla yakalanan 27 yaşındaki E.B. çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak Karaman M Tipi Cezaevine gönderildi.

Hırsızlık anlarının kameralara yansıdığı görüntülerde zanlının cadde üzerinde bulunan dükkanların güvenlik kameralarını elindeki sopayla ters çevirdikten sonra, zanlının elinde bulunan keser ile dükkanın kilidini kırarak cep telefonu bayisine girdiği öğrenildi.

KARAMAN (AA)