İddialara göre Konya Emniyet Müdürlüğünü harekete geçiren ihbar geçtiğimiz yılın Ekim ayı başlarında geldi.

İhbar ile Konya İl Emniyet Müdürlüğü görevine yeni atanan ve henüz 10 günlük görevde olan Emniyet Müdürü Mustafa Aydın’ın talimatı ile hemen özel bir ekip kurularak konu incelemeye alındı. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünde görevli olan ve şehiriçi hatlarda çalışan minibüs şoförlerinden rüşvet aldıkları iddia edilen 2 polis memuru teknik ve fiziki takibe alındı.

Konuya oldukça hassas yaklaşan ve operasyonu teknik olarak bizzat kendisi yöneten Emniyet Müdürü Aydın’a günlük bilgi aktarıldı. Rüşvet aldıkları iddia edilen 21 yıllık trafik polisi N.D ve 22 yıllık polis memuru olan M.K Emniyet Müdürü Aydın’ın talimatı ile kurulan özel ekip tarafından 4 ay boyunca gece gündüz teknik ve fiziki takibe alındı.

İddialara göre iki polis memuru Selçuklu bölgesinde bulunan Fatih Işıklar-Özalkent hattında çalışan minibüs şoförlerinden ceza yazmamaları karşılığında maddi menfaat temin ediyorlardı. 4 Ay süren teknik ve fiziki takip sonucu rüşvet aldığı iddia edilen 2 polis memur ve rüşvet verdiği ve aracılık ettiği iddia edilen 8 kişi teknik ve fiziki takip sonucu elde edilen verilerden sonra Emniyet Müdürü Mustafa Aydın’ın talimatı ile gözaltına alındı.

TRAFİK CEZASI YEMEMEK İÇİN RÜŞVET VERDİLER

İddialara göre minibüs şoförleri kendilerine herhangi bir trafik cezası yazılmaması için bağlı bulundukları hattaki tüm şoförler kendi aralarında aylık 3 ila 5 bin lira aralığında para topluyor ve bu parayı belirlenen bir mini markete bırakıyorlardı. Polis memurları N.D. ile M.K ise o marketten her ay alış veriş yapıyor bedeli ise toplanan paradan ödeniyordu. Yine iddialara göre her iki polis memurunun da bazı ihtiyaçları ise (Ayakkabı, öğle yemeği, ev ihtiyaçları) yine durakta çalışan minibüs şoförleri tarafından karşılanıyordu. İfade veren bazı şoförlerin olayı doğruladığı yılbaşında da değeri 150 lira olan 2 hediye paketi hazırlayıp N.D ve M.K ye verdiklerini söyledikleri öğrenildi. Bununla birlikte polis memurlarına istedikleri her an değeri 50 lira ile 3 yüz lira arasında değişen alkollü içecekler aldıkları haftada yine aynı marketten 5 paket sigara aldıklarını ifadelerinde beyan ettikleri öğrenildi.

PARA MARKETE POLİS ALIŞVERİŞE

İfade verenlerden durak ayakçısı ‘Getir götür işlerine bakan )H.İ ifadesinde ‘Polis memuru M.K 3 yada 4 günde bir durağa gelir yer, içer 5 yada 6 paket sigarasını bize aldırır giderdi. Araçlarımıza ceza yazmasınlar diye bişey diyemezdik. Hatta şbu iki polisi bizim şoför arkadaşlarımız şehir dışında eğlence mekânlarına götürür eğlendirir ve tüm masrafları bizim arkadaşlarımız öderdi. Bununla ilgili bazı arkadaşlarımızda görüntülerin bile olduğunu duymuştum. Yılbaşında da iki gıda sepeti hazırlandı ve onlara verildi. Bunun dışında pahalı alkoller alır (Viski) onlara verirdik markalarını onlar söylerdi. Biz ceza yazılmasın diye hepsine katlandık. Ama bu durumdan rahatsız olan arkadaşlarımız vardı. Şikayet edelim derlerdi. Ama cesaret edemezdik. Bu olayların tamamından durak başkanımızın da bilgisi vardı’ dediği öğrenildi

2 POLİS DE AÇIĞA ALINDI

Rüşvet aldığı iddiası ile gözaltına alınan trafik polis memuru N. D polise verdiği ifadesinde iddiaları reddetti. N.D ifadesinde suçlamaların hiçbirini kabul etmedi. Teknik takip sonucu rüşvet isterken konuşmalara yansıyan bölümleri ise hatırlamadığını söylediği öğrenildi. Hakkında rüşvet iddiası olan bir diğer polis memuru M.K ise verdiği ifadesinde suçlamaları reddederek ‘Biz kimseye yaptığı hatadan dolayı göz yummadık cezası neyse yazdık kanunları uyguladık bu yüzden iftiraya uğradık’ dediği iddia edilirken teknik takip sonucu polis tarafından kayda alınan konuşmalarını dinledikten ve fiziki takip sırasında çekilen fotoğrafları gördükten sonra ’da suçlamaları reddettikleri öğrenildi. Her iki polisin de görevlerinden açığa alındığı ve soruşturmanın tamamlanması ile konunun adli makamlara sevk edileceği öğrenildi. İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın’ın bizzat talimatı ile gerçekleştirilen operasyona kendisinin ‘SAFRA’ ismini verdiği öğrenildi.

‘SAFRALARI ATACAĞIZ’

Konya İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın ise ‘Biz gelen ihbarları değerlendirdik. Teknik ve fiziki takibimiz 4 ay sürdü. Sonunda bu iki kişi görevden el çektirildi. Müfettiş talebinde bulundum. Bizim görevimiz halka hizmet etmek karşılıksız hizmet etmek. Elbette her kurumda olduğu gibi bizde böyle çürük elmalar çıkıyor. Biz FETÖ olayında olduğu gibi içimizdeki çürük elmaları temizleyeceğiz. Safraları attık atmaya devam ediyoruz. Bu konu ile ilgili kurduğum özel ekip gece gündüz çalıştı. Bir tarafta görevini layıkı ile yerine getirenler bir tarafta menfaat elde etme gayreti içinde olanlar. FETÖ vatana ihanet ederken., bunlarda görevine üniformasına ihanet edenlerdir. Hainler her zaman hak ettiklerini yaşar. Konya halkı rahat olsun biz halkımıza canla, başla, hakkaniyetle ve dürüstçe hizmet için buradayız’ dedi.

HABER: ZAFER SAMANCI