Samsun İl Emniyet Müdürlüğü, Samsun’da hava sıcaklıklarının 7 derecenin altına düştüğünde 1 Aralık 2014 ile 28 Şubat 2015 tarihleri arasında şehir içi yük ve yolcu taşımacılığı yapan araçlarda kış lastiği kullanma zorunluluğunun getirildiğini duyurdu.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Samsun Valiliği’nce alınan karar doğrultusunda, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün ortalama sıcaklık verilerine göre hava sıcaklık değerinin 7 derece ve altında olduğu 1 Aralık 2014 ile 28 Şubat 2015 tarihleri arasında şehir içi yük ve yolcu taşımacılığı yapan araçlarda kış lastiği kullanma zorunluluğu getirilmiştir. Kış lastiğinin zorunlu olduğu süre içerisinde; kamyon, çekici, tanker, otobüs, yarı römork ve römork türü araçların lastiklerinin yanaklarında (M+S) işareti; minibüs, otomobil ve kamyonet türü araçların lastiklerinin yanaklarında ise (M+S) işareti veya (M+S) işareti ile birlikte kar tanesi (snowflake) işareti veya sadece kar tanesi (snowflake) işareti aranacaktır, şeklinde değiştirilmesi ve seyir esnasında değiştirilmek zorunda kalınan lastiklerin yerine takılacak lastiklerin de kış lastiği olması zorunludur. Yapılan denetimlerde aynı dingil üzerinde içte yer alan lastiklerde (M+S) işaretinin okunamaması halinde sırt deseninin kış lastiğine uygunluğu kontrol edilir. Lastiklerin kaplama yapılarak kullanılması halinde lastik omuzlarında (M+S) işareti olsa dahi, sırt deseninin kış lastiğine uygun olması zorunludur” denildi.

"TÜM DÜNYAYA MESAJIMIZ VAR" ETKİNLİĞİ

Ayrıca İl Emniyet Müdürlüğü, "Tüm Dünyaya Mesajımız Var" etkinlik projesinin yürürlüğe girdiğini duyurdu. Yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi: “20 Kasım Dünya Çocuk Hakları nedeni ile ilimiz Emniyet müdürlüğü, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ve Türkiye İzcilik Federasyonu arasında işbirliği yapılarak ‘Tüm Dünyaya Mesajımız Var’ etkinlik projesi valilik makamının olurları ile Yürürlüğe girmiştir. Söz konusu etkinlik 20 Kasım 2014 tarihinde saat 14.00 ile 16.00 arasında Kurtuluş Yolu alanında gerçekleştirilecek olup, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullardan ve İzcilik Federasyonu Samsun il temsilciliğinden seçilen 100 çocuğumuza bütün dünya devletleri sayısınca kırmızı beyaz balonlar üzerine ülke isimleri ile birlikte çocuk haklarının birer maddeleri olacak şekilde balonların uçurularak tüm dünya ülkelerine mesaj göndermek şeklinde kamuoyunun dikkatini çekmek amaçlanmaktadır.”