Karaman İl Emniyet Müdürlüğü Seyyarlar Çarşısında denetim yaptı.

Denetim sonrası açıklama yapan Karaman İl Emniyet Müdürlüğü, Halkımızın huzur ve güvenini sağlamak için görev yapan teşkilatımızın, halkın yanında olduğunu hissettirmek, suç işlemeye niyetli kişileri bu amaçlarından caydırmak, şehrimiz genelinde huzur ve güven ortamını tesis etmek olduğunu söyledi.

İlimiz Külhan Mahallesi 2.İstasyon Caddesi üzerinde faaliyet gösteren ve tütün ürünleri satan işyerlerine yönelik Asayiş Şube Müdürlüğümüz ve KOM Şube Müdürlüğümüzce müştereken düzenlenen uygulamada toplam 15 işyerinde kontroller yapıldığını ifade eden Karaman İl Emniyet Müdürlüğü, şunları kaydetti:

“14 İşyerinde yapılan aramada ticari amaçla açık ve kıyılmış vaziyette usule aykırı olarak satışa sunulan toplam 323.918 kg. sarmalık kıyılmış tütün muhafaza altına alınmış, 3 İşyerinde yapılan aramada toplam 37 adet sustalı tabir edilen bıçak ile 14 adet muşta muhafaza altına alınmış, İ.Y, N. E. ve K. D. isimli şüphelilere 6136 SKM' den adli işlem yapılmış, 5 İşyerinin TAPDK Belgesi ve 2 işyerinin de ruhsatının bulunmadığı tespit edilmiş olup, toplamda 14 işyeri sahibine 4733 sayılı Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanunun ilgili maddesinin ihlali nedeni ile ticari amaçla sarmalık kıyılmış tütün satışı yapmasından 3.500 TL ve 5 işyeri sahibine ise, yine aynı kanunun ilgili maddesi gereği TAPDK Belgesi bulunmamasından mütevellit 44.240 TL idari para cezası ve 2 işyerine de işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı olmadığı gerekçesi ile idari işlem uygulanmıştır.
Genel asayiş ve güvenliği etkileyen, toplumsal huzur ve refahı bozmaya yönelik her türlü eylem ve davranışlarla mücadele çalışmalarımıza hassasiyet ve kararlılık ile devam edilecektir.”