Elazığ’da bir köyde çıkan yangında 5 ailenin yaşadığı 4 ev, 1 ahır ve 1 samanlık yanarak kullanılmaz hale geldi. Gece başlayan yangını fark eden yüzde 70 engelli Mustafa Gürbüz’ün balkona çıkıp bağırması sonucu o anda evlerde uyuyan 10 kişinin hayatı kurtuldu.

Olay, Maden ilçesi Yenibahçe köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, gece 01.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı sırt sırta bulunan 4 evin çatısında yangın çıktı. Yangını fark eden engelli Mustafa Gürbüz, balkona çıkarak yardım istedi. Gürbüz’ün yardım çığlığını duyan köylüler, evlerde o anda bulunan 10 kişiyi kurtardı. Maden ilçesi ve Elazığ Belediyesi’nden gelen itfaiye ekipleri de çıkan yangını sabaha kadar süren çalışma sonucu kontrol altına aldı. Yangında 4 ev, 1 ahır ile 1 samanlık kullanılamaz hale geldi. Yangında evleri ile eşyalarını kaybedenler ise göz yaşı döktü. 4 evde toplam 15 kişilik ailenin yaşadığı, yangın sırasında ise 5 kişinin Elazığ’da misafirliğe gittiği öğrenildi.

YANGINI FARK ETTİ BAĞIRARAK YARDIM İSTEDİ

Televizyonu kapatıp yatacağı sırada yangını fark ettiğini belirten engeli Mustafa Gürbüz, “Balkondan baktığımda yangını gördüm. Evden dışarı çıkarak karşıya koştum ve herkese bağırarak yardım istedim. Ben zaten kimsesizim. Eskiden babam bakıyordu, aylığım bile yok şimdi ortada kaldım” dedi.

Yangın sırasında Elazığ’da olduklarını ifade eden Fethiye Gürbüz’de, ”Yangın nasıl olmuş bilmiyorum. Kaynım haber verdi geldik. Bir şeyimiz kalmamış” şeklinde konuştu. Gece evde uyurken seslere kalktığını ifade eden Ayşe Gürbüz ise, ”Ev komple yanıyordu, biz kendimizi zor dışarı attık. Köylüler de eşyamızı kurtarmaya çalıştı. Biz yangının neden çıktığını da bilmiyoruz” diyerek göz yaşı döktü.

Yanan evlerin karşısında oturduğunu ifade eden köy muhtarı Veysi Gümüştekin “Yangın gece 01.00 sıralarında çıktı. Bağırtı ile uyandım. Baktım Mustafa Gürbüz balkonda bağırıyor ‘yangın’ diye. Yangın çok yükselmişti. Ben de hemen itfaiye, kaymakamlık, jandarma her tarafı aradım haber verdim” diyerek yaşananları anlattı.

Yangının tamamen söndürülmesinin ardından olay yerine gelen Türk Kızılay’ı da ailelere gerekli desteği vermek için çalışmalara başladı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.