Kocaeli’nin İzmit ilçesinde Mimar Sinan Köprüsü’ne çıkan bedensel engelli kişi, engellilere ulaşılabilirlik konusunda yetkililerin verdiği sözleri yerine getirmediğini iddia ederek intihar girişiminde bulundu.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde İzmit’te meydana gelen olayda bedensel engelli Hasan Çeri (34) engellilere verilen sözlerin yerine getirilmediğini ileri sürerek intihar etmek istedi. Alınan bilgiye göre İzmit Mimar Sinan Köprüsü üzerindeki korkuluklara çıkarak intihara teşebbüs eden şahsı gören vatandaşlar durumu polis, itfaiye ve sağlık ekiplerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri çevrede güvenlik önlemleri alırken, itfaiye ekipleri ise şahsın bulunduğu köprünün altına şişme minder açtı.

Köprüye çıkan Hasan Çeri, kendisini ikna etmek isteyen polis ekiplerine yetkililerin engellilere verdiği sözleri yerine getirmediğini söyledi. Engelliler için spor salonu, asansör ve hayatlarını kolaylaştıran uygulamaların olmaması ya da yetersiz olmasından şikayetçi olan Hasan Çeri yılda bir kez hatırlanmanın da kendilerini derinden etkilediğini belirtti. Uzun süren ikna çabaları sonucu çıktığı demir korkuluklardan indirilen Hasan Çeri polis ekipleri tarafından köprüden indirilerek sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Kocaeli Devlet Hastanesi’ne götürüldü.