Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, toplu taşıma aracında engelliler için ayrılan yerde sosyal medya üzerinde engellilerle dalga geçen kız hakkında soruşturma başlattı.

Antalya’da Dünya Engelliler Günü’nde toplu taşıma aracı içerisinde engeli vatandaşlar için ayrılan özel alanda video ve fotoğraf çekerek engellilerle dalga geçen genç kız hakkında soruşturma başlatıldı. Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, “Toplu taşıma aracı içerisinde engeli vatandaşlarımız için ayrılan özel alanda çekilen video ve fotoğrafların sosyal medyada paylaşıldığı tespit edilmekle, yapılan bu paylaşımların toplumumuzun değerlerine hakaret içermesi ve alenen aşağılamaya yönelik olduğu olayla ilgili olarak Türk Ceza Kanunu’nun 216/2 maddesi (Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik ve Aşağılama) ve Türk Ceza Kanunu’nun 125/1-4 maddesi (Hakaret) uyarınca resen soruşturma başlatılmıştır. Sosyal medya paylaşımı ile ilgili olarak, İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne verilen talimat üzerine olayın şüphelisinin kimliği tespit edilerek araştırma raporu düzenletildiği, hakkında yasal işlem yapılmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığımızın ilgili bürosuna talimat verildi” denildi.

Öte yandan, ismi öğrenilemeyen genç kız dün sosyal medyadan bir özür mesajı yayımladı. Genç kız, “Arkadaşlar hepinizden çok özür diliyorum. Yaptığım hiç hoş bir şey değil. Çok pişmanım. Benim de engelli bir kuzenim var. Ben bunu normal bir kafa ile kesinlikle yapmam. Eve gidiyordum eve gitmeden önce arkadaşlarımla alkol almıştık. Bunu normal kafa ile kesinlikle yapmam. Bu bilinçsizce yapılmış bir şey. Ben engellilerin tüm etkinliklerine katılan bir insanım. Engelli olmak bir ayrıcalıktır. Lütfen affedin beni” açıklamasını yaptı.