ERZİNCAN (AA) - Emniyet Müdürlüğünce çevik kuvvet ve güvenlik şube müdürlüğü ekiplerine yönelik toplumsal olaylara müdahale tatbikatı düzenlendi.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Emniyet Müdürü Doğan İnci'nin yönetiminde Kurutilek köyündeki polis atış alanında gerçekleştirilen tatbikata, çevik kuvvet ve güvenlik şube müdürlüklerine bağlı 115 personel katıldı.

Muhtemel toplumsal olaylara müdahale kapsamında alınan önlem planlarının uygulanmasını sağlamak amacıyla düzenlenen tatbikatta, çevik kuvvet ekiplerinin toplumsal olaylara müdahalede kullandığı teknik ve taktik düzenler ile araç ve gereçlerle ilgili program sunuldu.

Tatbikatın ilk senaryosu gereği toplanan bir grup, çeşitli sloganlar attı. Önlem alan ekipler, grubun dağılması için uyarıda bulundu. Çevik kuvvet ekipleri, dağılmayan göstericileri çembere alarak teker teker kelepçeleyip otobüse bindirdi. Tatbikatın ikinci senaryosunda ise ateş yakarak yolu kesen göstericilere polis tarafından uyarı yapıldı. Uyarıya molotofkokteyli ve taş atarak karşılık veren göstericiler, tazyikli su ve biber gazıyla etkisiz hale getirilerek gözaltına alındı.