Erzurum’da, onlarca insanın hayatını kaybettiği, yüze yakın insanın da yaralandığı 2014 yılının başından Kasım ayına kadar şehir içinde meydana gelen trafik kazaları görüntüleri, MOBESE kameralarına yansıdı.

Erzurum Emniyet Müdürlüğü bünyesinde şehrin muhtelif yerlerinde yer alan MOBESE kameraları 2014 yılının değişik tarihlerinde meydana gelen trafik kazalarını saniye saniye kaydetti. Görüntülerde, kavşaklardaki trafik kazalarında, sürücülerin dikkatsizliği ve kırmızı ışık ihlallerinin kazalara büyük ölçüde sebebiyet verdiği gözlendi. Bazı sürücülerin kırmızı ışık ihlali yapmaları sonucu araçların hızlı bir şekilde çarpıştığı görülürken, sürücü dikkatsizliği sonucu bazı araçların takla attığı görüntülendi.

Öte yandan Karayolu Trafik Kazası istatistikleri verilerine göre, Erzurum’da 2013 yılında bin 337 trafik kazası meydana geldi, bu kazalarda 31 kişi yaşamını yitirdi, 2 bin 808 kişi de yaralandı.

Erzurum’un Türkiye toplamındaki payı, toplam trafik kazasında yüzde 0,82, kazada yaşamını yitiren kişi sayısında yüzde 0,84, yaralı sayısında ise yüzde 1,0 olarak belirlendi. İlin yerleşim alanı içindeki kaza sayısı payı yüzde 0,65, yerleşim alanı dışındaki kaza sayısı 1.34 olarak hesaplandı.