Esenyurt’ta, dün akşam saatlerinde iki grup arasında çıkan silahlı kavgada yaralanan İbrahim Yiğit’in durumunun kritik olduğu belirtildi. Baba Muhammet Yiğit, 3 ay önce kendilerine yönelik benzer bir saldırının gerçekleştiğini söyledi.

Esenyurt Merkez Mahallesi 1173 sokak üzerinde dün akşam saatlerinde yaşanan olayda yaralanan şahsın İbrahim Yiğit (29) olduğu öğrenildi. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi gören Yiğit’in fırıncı ustası olduğu 10 gün önce cezaevinden çıktığı belirtildi.

İbrahim Yiğit’in babası Muhammet Yiğit, 3 ay önce aynı şekilde ev ve işyerine saldırı düzenlendiğini belirterek, "Esenyurt ve Kıraç Merkez karakollarına müracaatlarım oldu. Olay yeri inceleme ekipleri geldi. Ben bunlara bizzat dedim ’bu işin üstünde durun, bu adamlar hayatımıza kastediyorlar’ dedim. Benim oğlum 10 gün önce cezaevinden çıkmıştı sonra nişanlanacaktı" dedi.

Kimseyle bir husumetlerinin olmadığını söyleyen Muhammet Yiğit, şöyle konuştu: "Dün gece dört araba mahallenin ortasına gelip tur atmışlar. Bizim evin ön tarafına gelmişler sonra bu çocukları gasp etmişler. Cep telefonlarını almışlar çocukları bayağı hırpalamışlar. Benim oğlum görüyor çocukları alıp karakola götürüyor. Hastaneden bu çocuklara rapor alıyor bunlar da duyuyor. Benim oğlumun peşine takılmışlar. Benim oğlum da geçince 3 araba birden sıkıştırıyor bir arabada yan tarafından çocuğun arabasına çarptığı zaman bunlar etkisini kaybediyor. 5 kişi arabalardan iniyor uzun namlulu silahlarla oğlumu ve arabasını tarıyor. Durumu kritik doktorlar ’her şeye hazırlıklı olun’ diyor. Ameliyat oldu ameliyattan çıktı bize detaylı bir şey söyleyemiyorlar. Bu insanlar bugün bana yaptı yarın başkasına yapacaklar. Bizzat devlet büyükleri olarak emniyetin bu işin üstünde durması lazım."