Adana’da, eşi ile sevgilisi olduğunu öne sürdüğü kişiyi öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanığa verilen iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, ağır tahrik hükmü uygulanarak 31 yıl 8 aya indirildi.

Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada, tutuklu sanık Yakup Yılmaz (40) ve öldürülen Songül Yılmaz ve Çetin Altun’un avukatları hazır bulundu.

Sanık Yakup Yılmaz, savunmasında, cinayetten birkaç gün önce Çetin Altun’un evine geldiğini belirterek, "Ben ilaçların etkisiyle evimin bahçesinde yatıyordum. ’Ben bir hata yaptım. Senin eşinle bir kaç kere buluşup, görüştüm’ dedi. Sonra da bıçağı önüme atarak ’Cezamı veriyorsan şimdi ver, daha sonra arkamdan vurma’ dedi. O an ilaçların da etkisiyle bir şey anlamadım. Sonra eşiyle ve kendi eşimle görüşünce anladım. İlişkiyi en son ben duymuşum. Eşime ’Keşke bunu evliyken yapmasaydın. Ayrıldıktan sonra yapsaydın. En azından mahalleden biriyle yapmasaydın’ dedim. Öğrenince boşanmaya karar vermiştim. Olaydan bir gün önce eşim eşyalarını toplamak için eve döndü. Çetin eşimi telefonla aradı. Uzun süre konuştular, tartıştılar. Eşim kendisine Çetin’in ’Ben sana ev tutarım, kocan da fazla konuşursa ayaklarına sıkarım’ dediğini söyledi. Ardından eşim yattı. Sabah olunca bakkala gittim. Çetin aracıyla oradan geçerken ’Sen adam değilsin. Şerefsizsin. Senin evde ne işi var o kadının’ dedi. Ben de tabancayla bir kez ateş ettim. Sonra da eve gittim. Eşim de hakaret edince bir kez de ona ateş açtım. Ben mi suçluyum onlar mı suçlu? Çocuklarım yurtta. Onlardan ayrı kalacağıma öleydim daha iyi" dedi.

Yakup Yılmaz, hem kendisinin hem de 3 çocuğunun mağdur olduğunu söyleyerek, beraatını istedi.

Mahkeme heyeti, "nitelikli öldürme" suçundan sanığa verdiği iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını, "ağır tahrik" hükmü uygulayarak 31 yıl 8 aya indirdi.

20 Temmuz 2013’te meydana gelen olayda, Yakup Yılmaz, Seyhan ilçesi Dumlupınar Mahallesi’nde Çetin Altun’u otomobilde, eşi Songül Yılmaz’ı da evinde tabancayla vurarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanmıştı.