Adana’da borç bunalımına girip yatağında uyuyan eşi ile 15 yaşındaki kızını başlarına ateş ederek öldüren sanık, 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Yüreğir İlçesi Kışla Mahallesi’ndeki DSİ TOKİ konutlarında meydana gelen olayda, Hakan Şimşek (41), mimar olmasına rağmen mesleğini yapmayan Nazan Şimşek (45) ile lise 1. sınıf öğrencisi Ladin Şimşek’in (15) başlarına ateş ederek öldürmüştü. Olay, Şimşek ailesinden haber alamayan akrabalarının polise ihbarda bulunması ile ortaya çıkmış, katil şüphelisi kadın kuaförü Hakan Şimşek sabaha karşı yakalanmıştı.

Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ’yakın akrabayı tasarlayarak öldürme’ suçundan 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan Hakan Şimşek’in önceki duruşmalarda Seda D. adlı sevgilisi olduğu ve ondan bir erkek bebeği olduğu ortaya çıktı. Cinayeti bir anlık kararla işlediğini anlatan Şimşek, “Eve geldiğimde kızım uyuyordu. Eşimle bir süre sohbet ettik. Sonra eşimle yatağa uzandık. Uyuyamadığım için kalktım. Balkonda içki ve sigara içtikten sonra banyoya girdim. Havlu alırken buradaki tabancayı gördüm. Bir anlık kararla uyuyan eşime ve kızıma yakın mesafeden ateş ederek öldürdüm” dedi.

"Benim pişmanlığım ve çektiğim vicdan azabı bana yeter" diyen Şimşek, 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Cezasında herhangi bir indirim uygulamadı.