Adana’da kocasının, ilişki yaşadığı kişiyi öldürmesine yardım ettiği iddiasıyla tutuksuz yargılanan kadın, “İkimiz de birbirimizi seviyorduk. O da ben de eşlerimizi sevmiyorduk. Kaçıp gitmeyi planlıyorduk” dedi.

Olay, 5 Haziran’da Seyhan ilçesi Yeşilyurt Mahallesi Evren Sitesi’nde meydana geldi. Mustafa K. (31) ve Yeliz K. (30) çifti yaklaşık 5 yıl önce bakkal dükkanı işlettikleri sırada komşu esnaf Fevzi E. (48) ile tanıştı. Evli ve bir çocuğu olan Fevzi E. ile bir çocuk annesi Yeliz K. arasında bir süre sonra duygusal ilişki başladı. Olaydan yaklaşık 10 gün önce Mustafa K. eşinin Fevzi E.’ye gönderdiği aşk mesajını görünce ikili arasında kavga çıktı. Kavganın ardından iddiaya göre, Yeliz K. cep telefonundan Fevzi E.’ye “Ben eşyalarımı topluyorum. Mustafa beni öldürecek hemen gel beni al” mesajı attı. Mesaj üzerine Fevzi E. yanına cop ve bıçak alarak Yeliz K.’nin evine gitti. Burada çıkan kavgada Mustafa K., Fevzi E.’yi bıçaklayarak öldürdü. Mustafa K. tutuklanırken, Yeliz K. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Cumhuriyet savcısı, Mustafa K. hakkında tasarlayarak öldürme suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis, eşi Yeliz K. hakkında ise yardım suçundan 20 yıla kadar hapis cezası istedi.

Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan Mustafa K., olaydan 10 gün kadar önce eşinin Fevzi E.’ye aşk mesajı gönderdiğini fark ettiğini kaydederek, “Bunu eşime sorduğumda Fevzi’nin kendisini tehdit ettiğini bu yüzden böyle bir mesaj gönderdiğini, aksi takdirde eve gelip rahatsız edeceğini söyledi. Sonra Fevzi’yi aradım rahatsız etmemesini söyledim. ’Sen kocalık görevini yapmıyorsun’ gibi bir şeyler söyleyip küfür etti. Fevzi evime gelip, kafama copla vurdu bıçağı boğazıma doğru savurdu. Elimden yaralandım. Can acısıyla bıçak aldım, dışarı iterken birlikte merdivenden yuvarlandık. Hangimizin ne şekilde yaralandığını görmedim” dedi.

Tutuksuz sanık Yeliz K. ise Fevzi E. ile bir yıldır ilişki yaşadıklarını ifade ederek, "İkimiz de birbirimizi seviyorduk. O da ben de eşlerimizi sevmiyorduk. Kaçıp gitmeyi planlıyorduk. Fevzi’ye çektiğim bir mesajı eşim gördü. Bunun üzerine ben mecburen mesajı tehditle çektiğimi söyledim" diye konuştu. Olay günü yaşananları da detaylı anlatan Yeliz K., “Fevzi bana eşimin durumu öğrendiğini bana zarar verebileceğini söyleyerek hemen kaçmamız gerektiğini söyledi. Ben bavulumu hazırlamaya başladım. Mustafa aradı işte olmadığını dolaştığını söyleyince, durumdan şüphelenip Fevzi’yi aradım eve gelmemesini söyledim. Mustafa eve geldiğinde tartışmaya başladık. Bu sırada Fevzi geldi. Bağrışmaları dışarıdan duymuş olacak ki bağırıp küfür etmeye başladı. Fevzi’ye yalvardım gitmesini söyledim. Bu sırada Mustafa kapıyı açtı. Fevzi copla Mustafa’ya vurunca, ben yere yığıldım sonrasını hatırlamıyorum. Benim Fevzi’ye attığım mesajı Mustafa görmedi. Mesaj attığımdan haberi yoktu" diye konuştu.

Mahkemede tanık olarak dinlenen çiftin 9 yaşındaki çocukları Y.K. ise annesinin Fevzi E.’ye çektiği mesajı babasının kendisine göstermediğini anlatarak, “Babam bana ’Sen zaten durumu biliyormuşsun. Annen ile Fevzi amcanı öldüreyim mi?’ dedi. Ben onları arkadaş zannediyordum ama biraz fazla görüştükleri için şüphelendim. Ben de babama ’Annemi affet Fevzi amcaya ne yaparsan yap’ dedim" diye ifade verdi.

Mahkeme heyeti eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.