İzmir’in Karabağlar ilçesinde, boşandıktan sonra tekrar barışıp eski eşi U.B. ile yaşayan Eda Okutgen, bir tartışma sonrası U.B. tarafından bıçakla öldürüldü.

Olay, dün saat 21.00 sıralarında, Fahrettin Altay Mahallesindeki bir evde meydana geldi. Yaklaşık bir yıl önce şiddetli geçimsizlik nedeniyle ayrılan iki çocuk sahibi Eda Okutgen (41) ile U.B. (41), bir ay önce yakınlarının araya girmesiyle barıştırılırken, resmi nikahsız birlikte yaşamaya başladı. İlaç firmasında çalışan Eda Okutgen ile organizasyon işiyle uğraşan U.B. arasında iddiaya göre tartışma çıkması üzerine, Okutgen evden çıktı. U.B.’de evden çıkan eski eşinin arkasından gidip apartman girişinde yakalayıp yanında getirdiği bıçakla yaraladı. Kanlar içerisinde kalan Eda Okutgen, zemin katta bulunan apartmanın sığınağına kaçmaya çalışırken U.B.’de arkasından gelip yine bıçaklayıp kaçtı. Sesler üzerine çıkan apartman sakinleri durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahaleyi yaptığı Eda Okutgen, ambulansla Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırdı. Tedavi altına alınan Okutgen, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Olaydan sonra kaçan zanlı U.B., bir süre sonra Basın Sitesi Polis Merkezi’ne giderek teslim oldu ve olayla ilgili susma hakkını kullandı.

Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.