Kocaeli’nin İzmit ilçesinde yolda karşılaştığı eski eşinin boğazını keserek öldüren adam 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Geçtiğimiz Nisan ayında İzmit Hacıhasan Mahallesi İnönü Caddesi üzerinde yaşanan olayda 42 yaşındaki S.Z isimli bir kadın, eski eşi olan 52 yaşındaki Ö.A tarafından boğazı kesilerek öldürülmüştü. Olay sonrasında Ö.A tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Cinayet ile ilgili Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın bugün görülen duruşmasında karar çıktı.

Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasına tutuklu sanık Ö.A ile avukatı Cengiz Sarıbay ve maktül S.Z’nin yakınlarının avukatı Berna Çetin katıldı. Davanın bir önceki duruşmasında Cumhuriyet Savcısı Türk Ceza Kanunu’nun 82. Maddesi uyarınca kasten adam öldürme suçundan dolayı Ö.A’nın müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etmişti.

Davanın karar duruşmasında mahkeme heyeti son savunmaları için avukatlara söz verdi. Maktül S.Z’nin yakınlarının avukatı Berna Çetin, “Sanık canavarca hisle S.Z’yi öldürmüştür. Cinayetten önce maktuleye atılan tehdit mesajlarında sürekli olarak ‘Seni öldürürüm’ demiştir. Sanığa ağırlaştırılmış müebbet cezası verilmesini talep ediyoruz" dedi.

Sanık Ö.A’nın avukatı Cengiz Sarıbay da, “Sanığa miras kalmıştır. Bu miras ile sanık maktülenin tüm ihtiyaçlarını karşılamış ve rahat etmesini sağlamıştır. Ancak miras bitince maktule sanıktan ayrılmış. Bu nedenle cinayet ağır tahrik altında işlemiştir. Sanığı tahrik edecek davranışlarda bulunmuş ve her gördüğü yerde küfür etmiştir. Tüm bu davranışlar haksız tahrik teşkil eder. Hüküm verilirken tahrik uygulanmasını talep ediyoruz" şeklinde savunma yaptı.

Mahkeme heyeti tarafından son sözü sorulan sanık Ö.A ise “Birlikte bir yıldan fazla çok güzel bir şekilde yaşadık. Ne zaman ki paramın bittiğini söylediğimde bana karşı tavrı değişmişti. Ben sürekli onu iyilikle yola getirmeye çalıştım. Bir gün eve geldiğimde evde yoktu. Kendisini aradım ancak telefonda bana ‘Seninle işim bitti artık’ dedi. Ben birlikteliğimiz sürece ona tek bir fiske vurmadan. Beni değişik erkeklerle tehdit etmeye ve kovalamaya başladı. Ne zaman çalıştığı yerin önünden geçsem bana bardak atıyordu. Beni arayıp erkeklerle sevişme seslerini dinletiyordu. Olay günü beni çağırdı. Konuşmaya gittim. Çevredekilere bağırarak ‘Gelin bunu öldürün’ dedi. Sonra üzerime birileri gelmeye başladı. Bende bedava verilen pizzaların barkodunu kesmek için yanımda olan bıçağı çektim. Üzerime gelen 4-5 kişi kaçtı. S.Z ile baş başa kaldım. Üzgünüm pişmanım" dedi.

Tarafların son savunmalarının dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti duruşmaya kısa bir ara verdi. Verilen ara sonrasında mahkeme heyeti katil Ö.A’ya 25 yıl hapis cezası verdi.

Duruşmanın sona ermesinin ardından Kocaeli Kadın Platformu üyesi bir grup aliye binası önünde basın açıklaması yaparak mahkeme heyetini kararından dolayı tebrik etti.