Eskişehir’de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 12 belediye görevlisine çeşitli hapis cezaları verildi.

Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasında, tutuklu sanıklar Sedat D., Okan A. ve Ömer S. ile tutuksuz sanıklar Alper A., Ahmet Y., Bahadır B., Mustafa Ş., Ahmet G., Mustafa G., Mücella E., Mustafa K., Selim K. hazır bulundu. Son sözleri sorulan sanıklar, tahliye ve beraatlerini talep etti.

Mahkeme heyeti tutuklu sanıklar Sedat D. ve Okan A.’ya 12’şer yıl, diğer tutuklu sanık Ömer S.’ye ise 6 yıl 3 ay ceza verdi.Tutuksuz sanıklardan Alper A., Bahadır B. ve Mustafa Ş.’ye 6’şar yıl 3’er ay, Ahmet Y. ve Selim K.’ye 3 yıl 1 ay 15 gün, Mustafa G. ile Mücella E. ile Mustafa K.’ye ise 2 yıl 1 ay ceza verildi. Tutuksuz sanık Ahmet G. 1 yıl 10 ay 15 gün ceza alırken, etkin pişmanlıktan dolayı 5 yıl suç işlememesi halinde cezasının iptaline ve tahliyesen karar verdi. Mahkeme heyeti son olarak tutuklu sanıklardan Ömer S.’nin ise içeride bulunduğu zaman göze alınarak tahliyesine ve elektronik kelepçe uygulamasına karar verdi.