Eskişehir’de emanet aldığı kediyi vahşice telef eden ve bunu videoya çekerek yayınladığı iddia edilen Mustafa C. A.’un yargılanmasına devam edildi.

Eskişehir 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık katılmadı. Duruşmaya katılan avukatlar, mahkeme heyetinin vereceği kararın emsal niteliğinde olduğunu vurguladı. Öte yandan mahkemeye heyeti Eskişehir Hayvanları Koruma Dernek Başkanı Duygu Kurt da zararın karşılanmasına yönelik bir taleplerinin olup olmadığını sordu. Bunun üzerine konuşan Kurt, ‘Mala zarar verme’ yönünde bir davanın açıldığını, ancak zarar görenin bir canlı olduğunu söyledi. Hayvanlarında yaşama haklarının olduğunu ifade eden Kurt, duruşmada şunları söyledi:

“Onların da yaşama hakkı vardır. Mal olarak değerlendirmemek gerekir. Sanığın zararın karşılaması yöndeki taleplerini ise kabul etmemiz ve hatta bu konuda pazarlık yapmamız bile söz konusu değildir. Mala zarar verme kapsamında açılan bu davada kedinin maddi anlamda değeri hususunda bir miktar veremem, ölen kedi bizim için mal statüsünde değildir."

Mahkeme heyeti eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.