Kuyumcu Birçok Vatandaşı Yaktı 

Karaman'da bir Kuyumcu dükkanına kâr amacıyla altınlarını bırakan vatandaş, Kuyumculuk yapan H.Ç.'nin işyerine geldiğinde işyerinin kepenklerinin kapalı ve işyeri sahibinin 15 gündür ortada olmadığını duyunca şaşkına döndü.
Karaman'da Tahsin Ünal Mahallesi Sarraflar Sokağı olarak bilinen sokakta kuyumculuk yapan H.Ç. işyerine 15 güngür gelmiyordu. Kuyumcuya kar amaçlı işletilmesi için altınları bırakan vatandaşlar, önce telefonla ulaşamadıkları dükkan sahibi H.Ç’nin evindede kimsenin olmadığını anlayınca çevredeki işyeri sahipleriyle görüşen mağdur vatandaşlar Çevre esnafının kuyumcu H.Ç.'den kimsenin haber alamadığını öğrenince dükkan sahibi H.Ç., tarafından dolandırıldıklarını söyleyerek polise şikayette bulundu.

Karaman'da H.Ç.'ye ait dükkanın 15 gündür boş olması altınlarını bu dükkanlara bırakanları şüphelendirdi. Boş ve kepenkleri kapatılmış haldeki kuyumcu dükkanının sahibini telefonla arayan mağdur vatandaşlar. Telefonlarına cevap alamayınca bu kez de çok yakından tanıdıkları H.Ç’nin evine gittiler. Ancak H.Ç’nin evindede kimsenin olmadığını öğrenen altın sahipleri şok geçirdi. Vatandaşlar içlerinde gittikçe büyüyen kuşkulara cevap bulmak için çevre dükkanlara sordukları H.Ç.'nin 15 gündür işyerine gelmediğini ve nerede olduğu konusunda kimsenin bilgisinin olmadığı söylediler. Dolandırıldıklarını anlayan altın sahibi vatandaşlar Polis Merkezi’ne koştu. Vatandaşlar, H.Ç., hakkında şikayette bulundu. 

Ailesinin ve kendisinin altınlarını emanet ettiklerini belirten bir vatandaş "Duyumlarımıza göre bir süredir işyerinin kirasını dahi ödemememiş. Hiçbir yerde bulamıyoruz. Ne çevre esnafının, ne de esnaf çalışanların haberi yok. Benim ve bütün ailemin altınları buradaydı. Elimizdeki her şey gitti. Bankaya kasa ücreti ödemeyelim. Tanıdık bildik diye güvenmesinler. İşte 200 –300 liradan kaçarken elinizdekinin hepsinden olabiliyorsunuz. Bu devirde babanıza bile güvenmeyeceksiniz" dedi. 

Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.