Malatya’da yapılan kontrollerde esrar ve kaçak çay ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, son iki günde yapılan çalışmalarda, Malatya İl Jandarma Komutanlığı görevlilerince, Kale ilçesi mülki sınırları içerisinde icra edilen yol emniyet ve kontrol devriyesi esnasında bir yolcu otobüsünde yapılan kontrolde 6 kilo 500 gram kubar esrar maddesi ele geçirildi. Olayla ilgili A.Ş. ve E.K. isimli şüpheliler sevk edildiği adli makamlar tarafından tutuklandı.

Battalgazi ilçesi mülki sınırları içerisinde icra edilen yol emniyet ve kontrol devriyesi esnasında bir yolcu otobüsünde yapılan kontrolde ise 5 kilo 116 gram kubar esrar ele geçirildi. Olayla ilgili Ö.K. isimli şüpheli gözaltına alındı.

Kale ilçesi mülki sınırları içerisinde icra edilen yol emniyet ve kontrol devriyesi esnasında bir yolcu otobüsünde yapılan kontrolde de 670 gram kubar esrar ele geçirildi. Olayla ilgili T.K., H.İ. ve O.D. isimli şüpheliler cumhuriyet savcısının talimatı ile ifadesinin alınmasını müteakip serbest bırakıldı.

Darende ilçesi mülki sınırları içerisinde icra edilen yol emniyet ve kontrol devriyesi esnasında bir yolcu otobüsünde yapılan kontrolde 7 kilo 500 gram kubar esrar ele geçirildi. Olayla ilgili V.Ö. isimli şüpheli gözaltına alındı.

Bu arada, Kale ilçesi mülki sınırları içerisinde icra edilen yol emniyet ve kontrol devriyesi esnasında bir yolcu otobüsünde yapılan kontrolde ise 24 kilo 400 gram gümrük kaçağı çay ele geçirildi.

Olayla ilgili F.K. isimli şüpheli cumhuriyet savcısının talimatı ile ifadesinin alınmasını müteakip serbest bırakıldı.