Balıkesir’in Edremit ilçesinde hafta sonu evleri yanan kadın dehşet anlarını anlattı.

Sebahat Erdem ile 7 yaşındaki kızı Gülistan’a Edremit Belediyesi ile hayırseverler sahip çıktı. Ailenin evinin yapılabilmesi için hesap açıldı. Bir iş adamının 7 bin 500 lira yardım ettiği ifade edildi. Ona yakın hayırseverin daha yardım etme talebinde bulunduğu bildirildi.

O gün zeytinden geldiğini anlatan 32 yaşındaki Sebahat Erdem, “Zeytin toplamaktan geldim. Çay içtik. Ardından dışarı çıktım. Kızım içeride ders yapıyordu. Birden kızım ‘Anne yanıyoruz’ diye bağırmaya başladı. İçeri girdim. Mutfakta duvar yanıyordu. Prizden ateş çıkıp çekyatlara düşüyordu. İtfaiyeyi ardık. Komşularım ve babamlar geldi, söndüremedik. Bir anda her yeri sardı. Dışarı fırladım. Daha da büyüdü. Çıktığımız gibi televizyon ve tüp patladı. Evimizin her yeri tutuştu, yanıyordu. Olayın hala şokundayım, sadece kıyafetlerimi kurtardım. Buzdolabımını da yeni almıştım. 3. taksidini ödeyecektim, o da yandı. Babası kızım 9 aylıkken kalp krizinden vefat etmişti. 9 yıllık anılarım her şeyim bu evle yandı. Olayın hala şokundayım” dedi.

“MUHTAR YARASINI SARACAĞIZ”

Çamcı Mahallesi Muhtarı İsmail Öztürmen ise, her şeyi devletten beklememek gerektiğini ifade ederek, “Biz anne kızın kurtulduğuna şükrediyoruz. Gece olsaydı belki ikisi de yanardı. Ev eski. Elektrik tesisatı çok eskiymiş. Kablolarını fareler kemirmiş. Ailenin maddi imkanı olmadığından onaramamışlar. Bizler belediyemiz ve halkımızın desteği ile ailenin yarasını sarmak istiyoruz” diye konuştu.

Edremit Belediyesi Başkanı Kamil Saka ise, "Aileyi kış ortasında sokakta bırakamazdık. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü nezdinde hemen çalışma başlatıldı" dedi.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Özlem Dağlı ise, ilçede bir inşaat firmasının ailenin evini yapmayı taahhüt ettiğini, bankada hesap açıldığını söyledi. Dağlı, "Evin bir an evvel onarılmasını hedefliyoruz. Türkiye’nin her yerinden yardım telefonları geliyor” diye konuştu.

Burada küçük Gülistan’ın yanan kitap, defter, forma, çanta gibi okul malzemeleri ise Çamcı Mahallesi ilköğretim Okulu tarafından karşılandı.