Bolu merkeze bağlı Kozlu köyünde çıkan yangından tek katlı ahşap ev alev alev yanarken, evde yaşayan Hakkı Duman ve ailesi ise evinin yanışını çaresizlik içinde izledi.

Yangın, saat 16.30 sıralarında Kozlu köyü İmamlar Mahallesinde yaşayan Hakkı Duman’a ait tek katlı ahşap evde meydana geldi. Evde oturdukları sırada kokuyu fark eden Duman ailesini kendilerini dışarı attı. Komşularından yardım isteyen ev halkı daha sonra itfaiyeyi aradı. Kısa sürede olay yerine gelen Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, alevlere müdahale etti. Söndürme çalışmalarının sürdüğü sırada ellerini cebine sokarak ailesiyle birlikte yaşadığı evin alev alev yanmasını izleyen Hakkı Duman’ı komşuları teselli etmeye çalıştı.

Yangın sırasında evde olduklarını söyleyen Hakkı Duman’ın kızı, bir anda ne olduğunu anlamadıklarını ve evden dumanlar yükselmeye başladığını görerek kendilerini dışarıya attıklarını, dışarıya çıkınca da evin tamamen yandığını söyledi. Ev sahibi Hakkı Duman ise, “Ailemle birlikte 6 kişi yaşıyorduk. Dumanları görünce evden dışarı çıkmışlar. Buna da şükür” dedi.

Öte yandan, alevlere teslim olan ahşap ev itfaiye ekiplerinin tüm müdahalesine rağmen söndürülemeyince yanarak kül oldu. Yangın neden çıktığı belirlenmezken, olayla ilgili inceleme başlatıldı.