Trafik kazası Alacasuluk Mahallesi 100. Yıl Caddesinde meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre Otogarda asker eğlencesi dönüşü yolda seyir halindeki E.T.(22)nin kullandığı 70 EZ 139 plakalı otomobil, kız kardeşini işe göndermek için kaldırımda bekleyen Ahmet Karaca'ya(22) daha sonra park halindeki M.T.(37)'ye ait 70 EL 380 plakalı araca çarptı. Çarpmanın etkisiyle yola savrulan Karaca ağır yaralandı. Yaralı ambulansla Karaman Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, alkolün de etkisiyle olay yerini terk eden şüpheli E.T. kazadan 1 saat sonra yakalandı. E.T. verdiği ifade otogar eğlencesi sonrası alkollü olduğu için aracını S.A.(23)ya verdiğini, kendisinin de yanında yolcu olduğunu, aracı kullanan arkadaşının bir anda kaldırıma çıkarak, yolda bekleyenlere, sonrada duvara çarptıklarını, arkadaşının olay yerini terk etmesiyle kendisinin de kaza yerinden kaçtığını iddia etti. S.A. verdiği ifade kazada 1 yaralanın olduğunu öğrenmesiyle, suçlamaları İ.T.(26)’nin de şahitliği ile ret ederek, arkadaşının eve geldiğini kaza yaparak duvara çaptığını alkollü olduğu için kazanın kendisinin yapmasını istediğini iddia etti.

Otogar yolundan 100. yıl caddesinde seyir halindeki E.T.'nin kaza yerinden yaklaşık 200 metre öncesinden direksiyon hakimiyetini kaybederek yolun ortasında ki kaldırıma çıktığı, buradaki sulama sistemlerini de zarar vererek, yolun karşısındaki kaldırımda bekleyenlere çarptığı öğrenildi. Aracın içinde alkol şişelerinin olması ve hala otomobilin içinde ki müzik çalarda şarkıların çalmaya devam etmesi ilginç bir detaydı.

Hayati tehlikesi olan yaralı Ahmet Karaca'nın annesi ve kız kardeşiyle birlikte kaldırımda servis otobüsü bekledikleri şans eseri diğerlerine bir şey olmaması büyük bir faciayı önledi. 
Malum aracın şoförünün ise yapılan kontrollerde 186 promil alkollü olduğu öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.