Fatih’te düzenlenen operasyonda, işyeri sahiplerinin engeliyle karşılaşan polis ekiplerinin müdahalesinin ardından ele geçirilen 300 bin paket kaçak sigara emniyete götürüldü. Operasyonda 9 kişi de gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Şube ekipleri, Fatih Mercan’da bulunan bir hana kaçak sigara operasyonu düzenledi. Handa arama yapmak isteyen polis, işyeri sahiplerinin engeliyle karşılaştı. Dükkanlarının aranmasını istemeyen işyeri sahipleri, polisi taş ve şişe yağmuruna tuttu. Uyarılara kulak asmayan gruba polis biber gazıyla müdahale etti. Hanın önünde bekleyen işyeri sahiplerinin yakınları da polise tepki gösterdi. Çıkan arbedede hem şahıslardan hem de polislerden yaralananlar oldu.

Gerginliğin durması ile ele geçirilen yaklaşık 300 bin paket sigara kamyonete yüklendi. Handa tutulan gözaltındaki 9 kişi de çevik kuvvet arabasına götürüldü. Çevik kuvvet ekipleri, bu sırada tekrar bir gerginlik çıkması ihtimali üzerine çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Kaçak sigaraların yüklendiği kamyon çevik kuvvet korumasında bölgeden çıkarıldı.