Alanya'nın Çayarası Yaylası'nda bir minibüs uçuruma yuvarlandı. Alanya Jandarma Komutanlığı'ndan edinilen bilgilere göre kazada 8 işçinin ihayatını kaybettiği 5 işçinin ise ağır yaralı olarak tedavi altına alındıkları öğrenildi.

Sarıveliler arasındaki Karapınar Köyü yakınlarında, bir inşaat firmasına ait olan ve işçileri taşıyan servis aracı, bu sabah saat 07.15 sıralarında kaza yaptı. Servis aracının girdiği inşaat sahasında, aracın buzlanma nedeniyle uçuruma yuvarlandığı öğrenildi. 

ARAÇ GÖLETE UÇTU, 8 KİŞİ BOĞULARAK CAN VERDİ
Alanya Jandarma Komutanlığı'ndan edinilen son bilgilere göre; inşaat alanındaki geçici oluşan gölete yuvarlanan araçta bulunan toplam 13 işçiden 8'inin boğularak hayatını kaybettiği, 5 işçinin ise ağır yaralandığı öğrenildi.
Kazada ölen ve yaralananların isimleri belli oldu
Kazada Mehmet Metin, Ömer Dinç, Faruk Orcan, Aykut Aydın, Şevket Şimşek, Binyamün Erdoğan, Osman Dut, Furkan Bakır boğularak hayatını kaybetti. Olay yerine ulaşan ekipler, ağır yaralı sürücü Bayram Özkan'ı ambulans helikopterle Antalya'ya, işçiler Vedat Baykara, Binyamün Şahin, Yaşar Çoku ve Halil İbrahim Mutlu'yu da ambulanslarla Alanya ve Karaman'daki hastanelere kaldırdı.

Yaralılardan durumu ağır olan ve hayati tehlikesi devam eden, Bayram Özkan ambulans helikopterle alınarak kaldırıldığı Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisi devam ettiği öğrenilirken, yaklaşık derinliği 10 metre olan Göletin, kapaklarının açılmasının ardından su seviyesinin 1,5 metreye düşürüldüğü öğrenild. Ekipler, suyun boşaltılmasından sonra 8 işçinin cesetlerine ulaştı. Kurtarma ekipleri tarafından göletten çıkarılan işçilerin cenazeleri şantiye sahasına taşındı. İncelemelerin ardından cenazeler morga gönderilecek.
Jandarma kazayla ilgili soruşturma başlattı.