Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, örgütün "Kütahya il imamı" olduğu iddiasıyla tutuklanan Ali Peksöz’ün yargılanmasına devam edildi.

Kütahya 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Peksöz, avukatı ve yakınları katıldı.

"Terör örgütünü yönetme", "Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun’a muhalefet" ve "dini inanç ve duyguların istismar edilmesi suretiyle dolandırıcılık" suçlarından yargılanan Peksöz, savunmasında hakkındaki suçlamaları redderek tahliyesini talep etti.

Duruşmada, görüntülü sistemle cezaevine bağlanılarak örgüt üyeliğinden tutuklu bulunan F.S. tanık olarak ifade verdi.

Talimatla ifadesi alınan diğer tanık R.D. ise beyanında, Ali Peksöz’ün örgüte ait yurtlarda yönetici olarak sürekli toplantılar yaptığını, ondan habersiz Kütahya’da hiçbir işin olamayacağını belirtti.

Peksöz, önceki duruşmadaki gibi örgütün "il imamı" olmadığını yineledi.

Hakkında dolandırıcılık konusunda şikayet olmadığını ileri süren Peksöz, yargılandığı suçlardan biri olan "dini inanç ve duyguların istismar edilmesi suretiyle dolandırıcılık" suçunun iddianameden çıkarılmasını talep etti.

Tanıkların dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti, Peksöz’ün tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Kütahya’da bir okulda din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni olarak görev yaptığı sırada açığa alınan Ali Peksöz, darbe girişiminin ardından kayıplara karışmış, daha sonra Denizli’de öğrenci evinde saklanırken yakalanmıştı. Peksöz, 5 Eylül 2016’da çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. (EFE)