Olayın başlangıcı Seki Çeşme Mahallesi Dr. Mehmet Armutlu ve Mut Caddesi’nin kesiştiği yerde meydana geldi. 

BIÇAK ÇEKİP GASP ETTİLER
16 yaşındaki Ali Soysal babası Mustafa Soysal’a ait dükkanın önünde70 AU 118 plakalı motosikletini temizlemeye ve bakıma başladı. Bu sırada yanına yaklaşan 3 genç bıçak çekerek zorla motosikletini gasp edip oradan hemen uzaklaştılar. Ali Soysal öğle namazında olan babası dükkana gelince olayı anlattı. Hemen polisi arayan baba ve oğul eşkâlleri ve motosikletin plakasını bildirdiler. İlkindin ise resmi şikayette bulunmak için Yunus Emre Polis Karakoluna gittiler. Baba oğul buradaki resmi şikayetlerinin ardından dükkana dönmek için yola çıktılar. 


BÜYÜK TESADÜF
Şikayetten dükkanına dönen Mustafa Soysal(44) yönetimindeki 70 AE 103 plakalı kamyonet Hürriyet Mahallesi 1447. Sokak ile 1390. Sokak kavşağında hızla önlerine çıkan motosikletle çarpıştı. Tesadüf ki çarptıkları motosiklet kendi motosikletleri ve sürücülerde öğlen gasp eden üç şahıstan ikisiydi. Motosikletin sahibini tanıyan zanlılar, motosikleti ve ayakkabılarını da kaza yerinde bırakıp hemen kaçmaya başladılar. Mustafa ve Ali Soysal polise kaçış yönlerini bildirirken, kaza yerine gelen trafik polisleri plakası ve ön konsolu sökülen motosikleti çekiciyle tedbir amaçlı otoparka çekti.


POLİSTEN UZUN KOVALAMACA
İhbarı alan asayiş ekipleri eşkaller doğrultusunda zanlıların kaçış yollarına doğru hızlı bir çalışma başlattı. Aramaya başlayan ve koordineli çalışan sivil ve resmi ekipler yalın ayak kaçan şahısları Sarıçiçek Parkında çembere aldı. Yaya ve motorize arama yapan ekipler kaçış yerinden yaklaşık 2 kilometre uzakta 950. sokakta C.N.(14) ve E.U.(17)’yi yakalayarak göz altına aldılar.

MAHKEMEDEN TUTUKLAMA

Gözaltında ki yaşı küçük şahısların ifadesi doğrultusunda gasp olayına karışan Emre T.(20)’de gözaltına alındı. Mahkemeye çıkartılan C.N.(14)’ye denetimli serbestlik kararı verilirken  E.U. ve daha öncede hırsızlıktan dolayı yakalama kararı bulunan Emre T. tutuklanarak Karaman Cezaevine gönderildi.