Gaziantep’te çocuklarının gittiği okulun yıkılacağını öğrenen veliler okul önünde protesto gösterisi düzenledi.

Şahinbey ilçesine bağlı Perilikaya Mahallesi’nde bulunan Mustafa Marangoz İlkokulu’nun yıkılacağını öğrenen veliler, okul önüne gelerek protesto gösterisi düzenledi. Okulun kendilerine herhangi bir bilgi verilmeden yıkıldığını ve öğrencilerin başka okullara dağıtıldığını iddia eden veliler, maddi durumları iyi olmadığı için çocuklarını servise bindirip başka okullara gönderemeyeceklerini ifade ettiler. Bazı öğrencilerin Fehmi Dayı İlkokulu, Mehmet Küçükparmak İlkokulu ve Mustafa Marangoz Orta Okulu’nun zemin katında eğitim göreceklerini iddia eden veliler, yetkililere seslenerek kendilerine yardımcı olmalarını istediler.

Öğrenci velilerinden Fatma Uyduran, bu okulun yıkılmasını istemediklerini ifade ederek, “Biz bu okulun yıkılmasını istemiyoruz. Sınıfların kalabalık olacak. Bu nedenle yaz tatilinde okulun yıkılmasını istiyoruz. Eğer okul yıkılacaksa neden bize haber verilmedi. Niçin bize uyarı gönderilmedi. Niçin bizden imza toplanmadı. Milli eğitimin eğitime verdiği destek bu mu. biz karşıyız. Okulun eğitim ve öğretim döneminde yıkılmasını istemiyoruz” dedi.

Pazartesi günü okul yıkımına engel olmak için yeniden okulun önünde toplanacaklarını ifade eden veliler, yetkililer bir çözüm bulmadığı sürece çocuklarını okula göndermeyeceklerini ifade ettiler.