Beşiktaş’ın taraftar grubu Çarşı üyelerinin de aralarında bulunduğu 35 kişi hakkında, ‘darbe’ suçlamasıyla açılan ‘Gezi Parkı’ davası sanık avukatlarının beyanlarının alınmasıyla devam ediyor.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşma salon yetersizliği nedeniyle adliyenin en büyük salonunda görülmesine karar verilmişti. Duruşmada 35 tutuksuz sanık hazır bulunurken bir kısım sanıklar iddianamenin bugün ellerine ulaşması nedeniyle bir sonraki celse savunma yapacaklarını bildirdiler.

"ÇARŞI GRUBUNUN ÖRGÜTLE SUÇLANMASI BENİ HİÇ İLGİLENDİRMİYOR"

Duruşmada ifade veren sanıklardan Volkan Eroğlu’na mahkeme başkanı Metin Tamirci aramalarda evinde bulunan döner bıçağını sordu. Eroğlu, "Benim babam zamanında tavuk pazarlama işi yapıyordu. Bu bıçaklar onlardır. Eylemlerde döner bıçağı kullandığımı kanıtlayan varsa bu kattan aşağı atlarım. Çarşıyla hiçbir bağlantım yoktur. Grubun örgütle suçlanması beni hiç ilgilendirmiyor" dedi. Sanık Eroğlu’na, sanık Cem Akışkan’ın eylemlere katılmak için 25 bin lira ödenmesi konusunda Nazmi Furuncu ile yaptığı telefon görüşmesi soruldu. Eroğlu, telefon görüşmesini doğrulayarak, bu konu ile ilgili savcılığa ifade verdiğini söyledi. Eroğlu’nun savunmasının ardından duruşma savcısı Ahmet Mirza Coşkun ile avukat Ömer Kavili arasında sözlü tartışma yaşandı. Ortamı mahkeme başkanı sakinleştirdi.

Beşiktaş taraftarı olduğunu ve yalnızca maçlara gittiğini kaydeden sanık Ant Erbirsin, bir kez gezi parkı olaylarına katıldığını söyledi. Erbirsin, "Çarşı terör örgütü olsaydı Liverpool maçında Türkiye’nin en büyük bayrağını açıp ’Şehitler ölmez vatan bölünmez’ diye slogan atmazdı" dedi.

"5 YIL İÇİNDE SUÇ İŞLERSENİZ İKİNCİ SARI KARTI GÖRÜRSÜNÜZ"

Mahkeme başkanı, sanıklara hükmün açıklamasının geri bırakılmasını isteyip istemediği sorunca sanıklardan bazıları bunun anlamını bilmediklerini söyledi. Bunun üzerine mahkeme başkanı hükmün açıklamasının geri bırakılmasının sarı kart olduğunu belirterek, "5 yıl içinde suç işlerseniz ikinci sarıyı görüp oyundan çıkarılıyorsunuz" şeklinde örnek vererek açıkladı.

"KIZ ARKADAŞIMA HAVA ATMAK İÇİN GEZİ’YE GİTTİM DİYE YALAN SÖYLEDİM"

Sanıklardan Erdem Işık’a olayların yaşandığı zamanlarda attığı bir mesaj okunarak soruldu. Işık, "Artık benim bir davam var. Ya orada öleceğim ya da hayatta kalıp geleceğim" mesajındaki sözlerini kız arkadaşına hava atmak için yazdığını, Gezi olaylarına katılmayıp evde oturduğunu söyledi. Işık ayrıca Liverpool-Beşiktaş maçına gidebilmek için yurtdışına çıkış yasağının kaldırılmasını istedi.

"DEVLET LGBT’Yİ MUHATAP ALMAYINCA OLAY BİZE PATLADI"

Akciğer kanseri hastası olduğunu ve belki birkaç ay sonra ölebileceğini kaydeden sanık Hakan Tezel, eylemlere katıldığını, kimseden ve verilecek cezadan korkmadığını belirtti. Gezi olaylarındaki yürüyüşlerde en önde LGBT’nin bulunduğunu belirten Tezel, “Devlet LGBT’yi muhatap almayınca olay biz Çarşılılara patladı” dedi.

Duruşmada söz alan diğer sanıklar da suçlamalarını reddederek beraatlerini istedi. Duruşma sanık avukatlarının beyanlarının alınmasıyla devam ediyor.