Beşiktaş’ın taraftar grubu Çarşı üyelerinin de aralarında bulunduğu 35 kişi hakkında ‘darbe’ suçlamasıyla açılan ‘Gezi Parkı’ davasında sanıklar darbe suçlamasını kabul etmedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmanın öğleden sonraki bölümünde sanık savunmalarının alınmasıyla devam etti. Sanıklardan Koray Yalnız’a Mahkeme Başkanı Metin Tamirci, Beşiktaş stadı önünde dozerin göstericiler tarafından ele geçirilmesi olayı soruldu. Sanık Yalnız, “Benim o tarihlerde ehliyetim bile yoktu. Dozer ya da TOMA kullanmam mümkün mü sizce?” yanıtını verdi. Bunun üzerine hakim Tamirci, “Belki sen kullanmamışsındır, bir arkadaşın kullanmıştır. Sen de binmişsindir’’ dedi. Sanık Yalnız hakkındaki suçlamaları reddederek beraatini istedi.

“BEŞİKTAŞLI DEĞİL FENERBAHÇELİYİM”

Sanıklardan Barış Karaca Beşiktaşlı değil Fenerbahçeli olduğunu ve Çarşı grubuyla ilgisi olmadığını belirtti. Karaca’nın bu sözü duruşma salonundakiler tarafından alkışlanınca mahkeme başkanı izleyicileri uyardı. Mahkeme heyeti duruşmaya yarım saat ara verdi.