Giresun’un Espiye ilçesinde yaşayan Ziya Gökçe’ye ait bir dönümlük fındık bahçesi kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından kesildi.

İlçede esnaflık yapan Ziya Gökçe, önemli ölçüde geçimini sağladığı fındık bahçesinin bir dönümlük alanında onlarca fındık dalı kimliği belirsiz kişiler tarafından kesildi.

Fındık bahçesindeki kesimin haberini alan Ziya Gökçe, geçiminin sağladığı fındık dallarının kesildiğini görünce şok olduğunu belirterek, hemen durumu güvenlik güçlerine bildirdi. Olayın yaşandığı bahçeye gelen ekipler, faillerin yakalanması için inceleme başlattı. Her ne kadar küçük çapta esnaflık yapsa da ailesinin en önemli geçim kaynağı olan fındık bahçesinin kesilmesine bir anlam veremediğini söyledi. Gökçe “En önemli geçim kaynağımız fındıktır. Bu sene fındık zaten olmadı. Bende büyük bir emek vererek bahçemin bakımını yapmıştım. Kimseyle bir sorunum, tartışmam yoktur. Ancak fındık dallarını kesen caniler ağaçların da canlı olduğunun farkında değiller. Peygamber efendimizin, ’Yarın öleceğini bilsen dahi bugün bir ağaç dik’ hadisine rağmen, insanlıktan nasibini almamış zavallılar bahçedeki yüzlerce fındık dalını kestiler. Ailemin,çocuklarımın rızkını kazandığım fındık bahçemi yetiştirmeye çalıştım. Ürün almaya başlamıştık fındık olmadı. Fakat emeğimizi bir gecede vahşice katlettiler. Yazık, bunca emeğimiz heba oldu” dedi.