Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde (AİBÜ) dün yapılan izinsiz gösteride gözaltına alınan ve ardından serbest bırakılan öğrenciler bugün de eylem yaptı.

AİBÜ’de dün düzenlenen eylemde gözaltına alınan öğrenciler, ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Öğrenciler bugün de Gölköy kampüsünde bir araya gelerek yürüdüler. Sloganlar atarak yürüyen öğrenciler, rektörlük binasının önünde oturma eylemi yaptılar. 50 kişilik öğrenci grubu basın açıklaması yaptı. İnsan Hakları Derneği Sakarya Şubesi Başkanı Muhammet Işık ile yönetim kurulu üyesi Yüksel Büyükakten öğrencilerle bir süre görüştü. Işık ve Büyükakten 3 öğrenciyi yanlarına alarak Rektör Hayri Coşkun ile görüştü. 2 saat süren görüşmenin ardından Rektör Coşkun, uzaklaştırma cezası alan yaklaşık 30 öğrencinin dilekçe vererek, idari mahkeme bitene kadar sınavlara girmelerine izin verdi. Öğrenciler daha sonra dağıldı.

ŞERİTLİ ÖNLEM

Öte yandan öğrencilerin dün gözaltına alındığı aktivite merkezinin içinde bulunan oturma yerlerine şerit çekilerek öğrencilerin oturma eylemi yapmaları engellendi. Üniversitenin özel güvenlik görevlileri şeritlerin etrafında nöbet tuttular.