İstanbul’da yapılan operasyonla “silahlı terör örgütü kurmak, yönetmek, üyesi olmak, örgüt kapsamında sahtecilik ve iftira” suçlamasıyla gözaltına alınanlara Antalya Adliyesi’nde destek verildi. Eyleme katılan bazı kadınlar Kuran-ı Kerim okuyup dua ederken, yanlarında getirdikleri küçük çocuklarının da slogan attığı gözlendi.

İstanbul’da 14 Aralık günü, düzenlenen operasyonda 37 kişi hakkında soruşturma balatılmış ve 27 kişi “silahlı terör örgütü kurmak, yönetmek, üyesi olmak, örgüt kapsamında sahtecilik ve iftira” suçlamasıyla göz altına alınmıştı. Gözaltına alınanlar arasında Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, gazeteci Nuh Gönültaş, Tek Türkiye dizisinin senaristi Ali Kara, eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Tufan Ergüder’in bulunması bir grubun tepkisine yol açtı.

KADINLAR KURAN-I KERİM OKUYUP, ÇOCUKLARIYLA SLOGAN ATARAK DESTEK VERDİLER

Gözaltılara tepki amaçlı bir grup Antalya Adliyesi bahçesinde bir araya geldi. Ellerinde pankart, döviz ve Türk bayrağı taşıyan grup bahçede bir süre “Özgür basın susturulamaz” şeklinde slogan attı. Adliye bahçesinde oturan bazı kadınlar, Kuran-ı kerim okurken bazılarının da bugün yayımlanan Zaman Gazetesini okuduğu görüldü.

Adliye bahçesinde Pak Eğitim İşçileri Sendikası Genel Başkanı Abdullah Kayışkıran grup adına bir açıklama yaptı. Açıklamasında özgür basının susturulmaya çalışıldığına değinen Kayışkıran, “Bu bir cadı avıdır. Paralel yapı adı altında bazı insanlar ve medya kuruluşları susturulmaya çalışılıyor. İnsanları bu duruma duyarlı olmaya davet ediyorum. Yapılan operasyonun haklı hiçbir yanı yoktur” dedi.

Öte yandan, grup arasında 30 yıldır Zaman Gazetesi okuduğunu belirten bir kişi de 30 yıldır gazeteyi okuduğunu ve Zaman Gazetesinin hiçbir şekilde kötü bir yayın yapmadığını söyledi.

Açıklamanın ardından grup sloganlar atarak bir süre daha beklediği adliye bahçesinden olaysız bir şekilde ayrıldı.